Supruga mu je poginula u saobraćajnoj nesreći, a on je uradio nemoguće i učinio da čitava planeta plače sa njim (VIDEO)

Osvojio je zlatnu medalju tako što je podigao najveću težinu u karijeri. Nikada prije nije uspijevao da pronađe takvu snagu. Uslijedio je potpuni emotivni slom, pao je na pod, urlao jer je istovremeno to bio trenutak nestvarne sreće, duboke tuge, ali i ponosa zbog toga što je sve to uradio zbog nje. Zbog njegove Suzan. Nije mogao da dođe do druge misli u tom trenutku

Olimpijske igre su oduvijek bile mjesto nevjerovatnih priča, ali malo koja je emotivnija od priče jednog Njemca.

Pripremite se za priču o kojoj ćete dugo, dugo misliti…

Matijas Stajner je jedinstveni takmičar u istoriji Olimpijskih igara, ne zbog toga što je uradio ono što nikada nije viđeno, već zbog toga što mu je jedini motiv bio da uspomena na suprugu postane vječna.

Oženio se 2005. godine sa Suzan koja mu je bila najveća podrška. Stajner je tada želio da okonča karijeru, ali ga je ona gurala da nastavi da slijedi svoje snove.

A onda je pred njegov nastup na Olimpijskim igrama 2008. godine došla zla kob. Suzan je poginula u saobraćajnoj nesreći prije Igara… Stajner je ostao sam.

Umjesto da odustane, piše Nova.rs, odlučio je da uradi ono što bi ona htjela. Trenirao je više nego ikada prije, imao je kristalno jasan fokus i onda uradio ono za šta je i sam mislio da je nemoguće.

Osvojio je zlatnu medalju tako što je podigao najveću težinu u karijeri. Nikada prije nije uspijevao da pronađe takvu snagu.

Uslijedio je potpuni emotivni slom, pao je na pod, urlao jer je istovremeno to bio trenutak nestvarne sreće, duboke tuge, ali i ponosa zbog toga što je sve to uradio zbog nje. Zbog njegove Suzan. Nije mogao da dođe do druge misli u tom trenutku.

U sportu u kom su bol i uzbuđenje neraskidivo povezani uspio je da pobijedi sebe, sopstvene misli i da učini da Suzna postane vječna inspiracija. Ideal kojem je mogao da se približi samo ovako…

U tom trenutku je bio sedmi dizač na svijetu, ali je uspio da podigne nevjerovatnih 258 kilograma i tako u ukupnom plasmanu pobijedi.

Rekao joj je jednom prilikom da će biti najbolji na svijetu i uradio je sve da ispoštuje svoju riječ.

U njegovom najvećem životnom trenutku je bio sam, ali je to uspio zbog ljubavi žene koja ga je prerano napustila.

Sve je zaokružio potezom na podijumu. Medalja u desnoj i slika Suzan u lijevoj ruci…

Ovaj snimak koji predstavlja jedinstveni prikaz ono što je prolazilo kroz glavu Matijasa već je pogledalo više od 25 miliona ljudi.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!