„Krv je svuda, ona je mrtva“: Dječak sa Floride ubio majku pred tek rođenom bebom, pa poslao prijateljima fotografije

Čuje se kako operaterka hitne službe pita: „Moram da znam da li vaša mama diše“, na šta je on odgovorio: „Gospođo, ona je mrtva“, dodajući da je „krv po podu“. Čulo se da mu je glas podrhtavao

Trinaestogodišnji dječak s Floride nazvao je broj za hitne slučajeve kako bi priznao da je nasmrt izboo svoju majku dok je spavala pored njegove dvije nedjelje stare polusestre. U izvještajima sa mjesta ubistva navodi se da je nakon tog užasnog čina prijateljima slao fotografije horora koji je napravio.

Kako prenosi “Jutarnji list”, Derek Rosa je suočen s optužbom za ubistvo prvog stepena i sudiće mu se kao odrasloj osobi. U petak je bilo njegovo prvo sudsko ročište na kojem nije prisustvovao, već su se u njegovo ime pojavili otac i baka.

Dječak je 12. oktobra nazvao Hitnu pomoć kako bi prijavio da je upravo ubio svoju majku u njihovoj kući u Hialejahu. Dispečeru je rekao da je fotografisao ubijenu majku Irenu Garsiju (39) i fotografije poslao prijateljima.

„Fotografisao sam i prijateljima rekao šta se dogodilo. Je l’ to loše“, upitao je tokom telefonskog poziva.

Čuje se kako operaterka hitne službe pita: „Moram da znam da li vaša mama diše“, na šta je on odgovorio: „Gospođo, ona je mrtva“, dodajući da je „krv po podu“. Čulo se, prenosi portal Nova.rs, da mu je glas podrhtavao.

Rekao je da njegova novorođena sestra spava u svom krevetiću. Na pitanje je li joj naudio, odgovorio je: „Nisam je dirao. Nisam htio da diram svoju sestru.“

Tokom 18-minutnog razgovora, koji je završio kad je policija stigla u njegov dom, rekao je da je krv svuda po podu.

Policajci su njegovu majku pronašli mrtvu u spavaćoj sobi kraj krevetića u kojem je dijete staro 14 dana pronađeno nepovrijeđeno.

„Trenutno imam pištolj kod sebe. Htio sam da se upucam, ali nisam mogao. U mojoj sobi je nož, a u dnevnoj pištolj“, čulo se na snimku puštenom u sudnici.

Otac dječaka, Hose Rosa, rekao je da niko nije mogao ni da zamisli da će se ovako nešto dogoditi, jer je njegov sin skromno i miroljubivo dijete.

Opisao je svog sina kao poštovanja vrijedno učenika koji je bio dobro dijete, omiljeno među prijateljima. Njegov otac je priznao da ne zna šta je dovelo do napada, ali je rekao da je kao vojnik naučio svog sina dobrim vrijednostima.

Rosin advokat rekao je u nedjelju: „Moj klijent Derek ima snažnu podršku svoje cijele porodice. Važno je zapamtiti da je prije samo dva mjeseca Derek bio 12-godišnje dijete. Imamo puno povjerenje u sistem krivičnog pravosuđa i pravni proces.“

Dječak je zadržan, bez mogućnosti plaćanja jemstva, i prebačen u Metro West Detention Center.

Suočava se s doživotnom robijom ako bude osuđen, budući da je američki Vrhovni sud presudio da je smrtna kazna za maloljetnike neustavna.

Foto: Derek Rosa (Hialeah Police)

Idi na VRH
error: Content is protected !!