Tuga do neba: Umro dječak (4) koji je svojim tijelom pokušao da zaštiti brata i sestre od požara

Nažalost, Sejdž i Ešlin umrli su na licu mjesta, a Ajzak i Mejvis su u kritičnom stanju prevezeni u Kraljevsku dečju bolnicu u pratnji svog oca Kejna Mekgregora. Smješteni su na intenzivnu njegu s opekotinama opasnim po život na oko 80 odsto tijela. U srijedu je porodični prijatelj potvrdio na GoFundMe da su Ajzaku “narasla krila i da je sada ponovo zajedno sa svojim mlađim bratom i sestrom”. Portparolka policije potvrdila je tragičnu vijest

Četvorogodišnji dječak koji je pokazao nevjerovatnu hrabrost i pokušao da zaštiti svoje sestre i brata od požara koji je izbio u baštenskoj kućici u njihovom domu, preminuo je u bolnici, piše Dejli mejl.

Ajzak Mekgregor se igrao u vrtnoj šupi sa svojim sestrama Mejvis (6) i Ešlin (18 mjeseci) i svojim trogodišnjim bratom Sejdžom u njihovoj porodičnoj kući u Koriju, jugozapadno od Melburna, u Australiji, u subotu ujutro kada se sofa zapalila, piše “Jutarnji list”.

Njegova majka Džasmin Bek (26) istrčala je napolje i pokušala da pomjeri kauč i spasi sve četvoro djece.

Pronašla je Ajzaka, svog najstarijeg sina, kako tijelom pokušava da zaštiti svog malog brata i sestre od plamena.

Nažalost, Sejdž i Ešlin umrli su na licu mjesta, a Ajzak i Mejvis su u kritičnom stanju prevezeni u Kraljevsku dečju bolnicu u pratnji svog oca Kejna Mekgregora. Smješteni su na intenzivnu njegu s opekotinama opasnim po život na oko 80 odsto tijela.

U srijedu je porodični prijatelj potvrdio na GoFundMe da su Ajzaku “narasla krila i da je sada ponovo zajedno sa svojim mlađim bratom i sestrom”. Portparolka policije potvrdila je tragičnu vijest.

“Uvijek ćemo ga pamtiti kao pravog heroja koji je dao život pokušavajući da zaštiti svoju braću i sestre. Zahvaljujemo se svima od srca na svim donacijama i podršci. Ova zajednica je apsolutno nevjerovatna”.

Vijest o njegovoj tragičnoj smrti stigla je samo nekoliko sati nakon što je njegov otac medijima rekao da ne može biti ponosniji na svog sina.

“Džasmin Bek je rekla da je Ajzak, kada je konačno pomjerila kauč i zgrabila Mejvis, svoju drugu sestru i brata prikovao ispod sebe da ne izgore i tako je ostao dok i sam nije umro”, rekao je u utorak, prenosi “Blic”.

“Oživjeli su ga i odveli u Kraljevsku dečiju bolnicu u Melburnu. Zaista ne mogu biti ponosniji na nnjega”, rekao je otac gušeći suze i dodao: “Koji četvorogodišnjak tako štiti brata i sestre?”

Otac djece nije bio kod kuće u trenutku nesreće.

“Dok sam odlazio, Ajzak mi je pritrčao, pomilovao me i poljubio. Sat vremena kasnije dobijam telefonski poziv… Još ne razumijem u potpunosti šta se dogodilo”.

Policija je u ponedjeljak popodne saopštila da detektivi Jedinice za paljevine i eksplozive istražuju incident. Policijska inspektorka Ema Bartel rekla je u nedjelju da su komšije pokušale da spasu djecu pre nego što je stigla hitna pomoć. Incident se tretira kao nesreća.

Foto: Ajzak, Ešlin i Sejž Mekgregor (Foto: Gofundme.com)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!