Bivši suprug ubio majku četvoro djece iz BiH: Dojurio do kuće njenih roditelja i upucao je u glavu

Austrijski mediji pišu da Jasmina potiče iz bogate porodice privatnih preduzetnika, a osumnjičeni je radio kao agent za nekretnine. Zabranu prilaska mladoj majci četvoro djece, 35-godišnjak je imao od januara 2022. godine, a određena mu je i zabrana posjedovanja oružja

Tridesettrogodišnja Jasmina, majka četvoro djece, porijeklom iz BiH, ubijena je u subotu, 21. oktobra, u mjestu Strasshof an der Nordbahn kod Beča. Hicem iz vatrenog oružja u glavu joj je hladnokrvno pucao njezin bivši suprug i otac njene djece, 35-godišnji B. kojem je ranije sud odredio zabranu prilaska, piše Fenix magazin.

Ubistvo se dogodilo ispred kuće Jasminine porodice. Ubica i njegova žrtva su roditelji dvije ćerke i dva sina koji imaju između 9 i 13 godina.

Kako javljaju austrijski mediji, nakon što je hicem u glavu ubio bivšu suprugu Jasminu (33) ispred raskošne vile njene porodice. 35-godišnjak je sjeo u svoj sportski automobil i pobjegao.

Kasnije se, prenosi “Jutarnji list”, ipak predao u policijskoj stanici u Deutsch-Wagramu. Sada je u pritvoru.

Osumnjičeni je državljanin Švedske, ali je rođen u BiH.

Austrijski mediji pišu da Jasmina potiče iz bogate porodice privatnih preduzetnika, a osumnjičeni je radio kao agent za nekretnine.

Zabranu prilaska mladoj majci četvoro djece, 35-godišnjak je imao od januara 2022. godine, a određena mu je i zabrana posjedovanja oružja.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!