Minja, Vanja, Natalija i Iva pobjednici Pokrajinske smotre recitatora na crnogorskom jeziku (VIDEO)

Svi učesnici smotre su dobili zahvalnicu i knjigu iz crnogorske književnosti. Nagrada za najuspješnije takmičare i njihove nastavnike je edukativno putovanje na Cetinje koje će biti realizovano u julu ove godine

Sedma Pokrajinska smotra recitatora na crnogorskom jeziku učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Vojvodine završena je izborom najboljih u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu.

Takmičare je ocjenjivao žiri u sastavu: Jana Krivokapić, recitatorka i studentkinja Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, Isidora Ražnatović, voditeljka i studentkinja geoinformatike, i Nenad Stevović, publicista i istraživač crnogorske dijaspore.

Na ovogodišnjoj smotri učestvovalo je 128 učenika iz 11 osnovnih i pet srednjih škola. Pobjednici u kategoriji nižeg uzrasta su Minja Periz, učenica prvog, i Vanja Červenjak, učenik četvrtog razreda Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo” iz Vrbasa, dok je Natalija Kaluđerović iz škole „Vuk Karadžić” iz Lovćenca najbolja u takmičenju za uzrast od petog do osmog razreda. U kategoriji srednjoškolaca prvo mjesto osvojila je Iva Drašković iz Gimnazije „Žarko Zrenjanin” iz Vrbasa.

Svi učesnici smotre su dobili zahvalnicu i knjigu iz crnogorske književnosti. Nagrada za najuspješnije takmičare i njihove nastavnike je edukativno putovanje na Cetinje koje će biti realizovano u julu ove godine.

Organizator smotre je Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija” iz Lovćenca, uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima Crne Gore i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!