Ukrajinci primijetili kolonu oklopnih vozila kod Avdijke, a onda je slijedilo uništenje (UZNEMIRIJUĆI VIDEO)

Ukrajinski vojnici napali su protivnike dronovima, protivtenkovskim projektilima Džavelin i minobacačima. Ukrajinska strana navodi da su ruski gubici u ovom sukobu iznosili četiri oklopna transportera i dva tenka, ali i nekoliko desetina vojnika

Snage za specijalne operacije Ukrajine objavile su snimak na kome se navodno vidi kako je uništena kolona ruskih oklopnih vozila kod Avdijivke.

Ukrajinska vojska navodi da ruske snagetrpe velike gubitke u ljudstvu i opremi tokom napada na grad u Donjeckoj oblasti. Avdijivka je inače dobro utvrđeni grad pod ukrajinskom kontrolom koji se nalazi nekoliko kilometara sjeverno od okupiranog Donjecka.

“Naši vojnici čvrsto drže odbranu i nanose neprijatelju velike gubitke”, navode Snage za specijalne operacije, prenosi Kurir.

Napadi na Avdijivku intenzivirani su prošle nedelje.

Navode da su tokom jednog od nedavnih okršaja pripadnici 3. brigade za posebne namjene otkrili kolonu ruske oklopne tehnike koja se kretala prema Avdijivki. Ukrajinski vojnici napali su protivnike dronovima, protivtenkovskim projektilima Džavelin i minobacačima. Ukrajinska strana navodi da su ruski gubici u ovom sukobu iznosili četiri oklopna transportera i dva tenka, ali i nekoliko desetina vojnika.

Na snimku izviđačkog drona vidi se trenutak napada na nekoliko ruskih vozila. Vidi se da su napadi bili praćeni i sekundarnim eksplozijama.

Idi na VRH
error: Content is protected !!