Kako od “Stojadina” napraviti opaku mašinu: To zna mladić iz Hrvatske, preuredio je kola u “Betmobil”! (VIDEO)

Zastava 101 koju je kupio je 1988. godište, a Šime mu je udahnuo novi život. “Uvijek sam htio stari auto i da ga sredim ‘u fulu’, nikad me nisu posebno zanimali noviji automobili. Ona su već viđeni, a ja sam uvijek htio neki unikat, da sredim stari auto da izgleda što moćnije”, kaže Šime

Ljubav prema automobilima bila je podstrek mladiću iz Hrvatske da uđe u svijet tjuninga, a od starog “Stojadina” napravio je pravi mali “Betmobil”.

Šime Vukičević iz Siverića, malog mjesta kraj Drniša, nije znao ništa o tjuningu automobila kada je prije nekoliko godina uplovio u ove vode.

Za vrijeme korone, tada još srednjoškolac, Šime je imao samo ideju – od starog automobila htio je da napravi mašinu iz svojih snova, krojenu onako kako je zamislio.

@si_1988_me

Evo malo i interijer ☺️#fyp #car #viralvideo #tuning

♬ оригинальный звук – 絶望 – 絶望

“Dok je bio lokdaun, uštedio sam novac, nismo ni išli u školu tad. Vozeći se kroz grad vidio sam da se prodaje jedan ‘Yugo’, ali nije mi imao lijepe linije nazad, Oduvijek mi je bio san da sredim ‘Stojadina’, i slučajno sam naišao na momka u mjestu blizu mog koji ga prodaje”, kaže Šime za B92.net.

“Zastava 101″ koju je kupio je 1988. godište, a Šime joj je udahnuo novi život.

“Uvijek sam htio stari auto i da ga sredim ‘u fulu’, nikad me nisu posebno zanimali noviji automobili. Ona su već viđeni, a ja sam uvijek htio neki unikat, da sredim stari auto da izgleda što moćnije”, dodaje.

Za jednog mladića iz malog mjesta, poduhvat sređivanja automobila “po mjeri” nije bio lak. Međutim, od nečega je moralo da se krene.

“Htio sam oduvijek da imam crni auto sa crno-crvenim enterijerom. Ovdje je teško naći djelove, ali taj auto je obilježio jedno područje, pa i u mom mestu ima jedan mehaničar kog su svi znali po ‘Stojadinu’ nekada. Sa njim sam pričao i on mi je riješio mehaničke stvari”, ističe Šime.

Trenutno, u automobilu je 1.1 fabrički motor. Zapravo, cijela mehanika je fabrička, jer je za takve promjene neophodan atest. Kada to bude omogućeno, Šime planira da stavi 1.6 motor.

Što se eksterijera i enterijera tiče, međutim, Stojadin je promijenjen do neprepoznatljivosti. Za to, kako kaže, Šime posebno mora da zahvali čovjeku iz Srbije.

“Htio sam crni auto, ali sam vidio u Facebook oglasima crvenog koji ima bijele plastike za stop svjetla. Taj ćovjek iz Srbije objavio je u jednoj grupi da ih prodaje, i onda smo se snašli da mi pošalje za Hrvatsku. Kao da se znamo sto godina, on mi je najviše i pomogao, skoro sve djelove mi je poslao”, kaže Šime, prenosi “Kurir”.

@si_1988_me

Pt.2. #fyp #car #foryou #viralvideo

♬ smack that sped up – xxtristanxo

Pored stop-svjetala, izmenjene su i ostale stvari, do najsitnijih detalja.

Nebo je takođe crno-crveno, a tepih je dignut do samog lima. Stavljeni su bitumen, bitumen traka i izolaciona guma, a onda je morao ručno da iskroji crveni tepih.

“Sjedišta su tapacirana, tabla je cijela obojena. Središnja konzola je od ‘Yuga’, i ona je isto prilagođena kako bi tačno stala. Na njemu imaju četiri zvučnika i vufer, a žice sam provukao od vrata do instrument table”, dodaje Šime.

Na volanu je stavljana sportska glava, crveno podno osvjetljenje, a i kilometar-sat isto ima crveno osvjetljenje. Svaku stvar, poput rukohvata i sličnog, morao je ponovo da boji da bi bilo crno-crveno.

Posao sa “Stojadinom” nije gotov, a Šime ističe da već ima planove za sledeći automobil, ali da neće žuriti dok ne završi ovaj u potpunosti.

Da stvar dosta košta, pokazuje i činjenica da je do sada uložio više od 7.000 eura, kao i da je radio dva posla kako bi sredio svog ljubimca po ukusu.

Međutim, sve se to isplati kada dođe na meet-up, gdje je njegovo “čedo” prava atrakcija, a na društvenim mrežama njegove video-snimke pregledalo je više od milion ljudi.

Foto: Printscreen

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!