“ZNAM KAD KREĆE INVAZIJA NA GAZU”: Dopisnik BBC-ja o stanju na Bliskom istoku: “Izrael gomila trupe i tenkove na granici…”

“Rezervisti su poslednjih dana dobili slobodno da pauziraju, vide svoje porodice. Dakle, jednom kad se te posjete, na kojima će Izraelci morati da objašnjavaju svoje planove, završe, u potpunosti očekujem da će Izrael da krene sa kopnenom invazijom na Gazu”, naveo je Bouen

Jednom kad se posjete stranih lidera završe, “očekujem početak kopnene invazije”, napisao je urednik međunarodne redakcije BBC-a Džeremi Bouen, koji se nalazi na granici između Izraela i Gaze, piše “Blic”.

Posjete na koje se odnosi su one njemačkog kancelara Olafa Šolca i američkog predsjednika Džoa Bajdena unazad par dana, kao i današnji dolazak premijera Velike Britanije Rišija Sunaka u Tel Aviv.

“Zanimljivo je što večeras Džo Bajden treba da se obrati iz Ovalnog kabineta”, ukazao je Bouen.

“Umotaće zahtjev za više novca za Izrael u zahtev za više novca za Ukrajinu. I možete da vidite način na koji se događaji i posjete spajaju. Saveznici dolaze ovdje u Izrael – SAD, Njemačka i sada Britanija, takođe članica Saveta bezbjednosti”.

“Vidjeli smo trupe i tenkove na granici ovde odakle izvještavam – tu je gomilanje. Rezervisti su poslednjih dana dobili slobodno da pauziraju, vide svoje porodice. Dakle, jednom kad se te posjete, na kojima će Izraelci morati da objašnjavaju svoje planove, završe, u potpunosti očekujem da će Izrael da krene sa kopnenom invazijom na Gazu”, naveo je Bouen.

Foto: Ilustracija (Printscreen/Channel 4 News)

Idi na VRH
error: Content is protected !!