Bolnica u Novom Pazaru zbrinjavala povrijeđene iz Banjske, prebačeni u veće ustanove

Na intenzivnoj njezi hirurškog odjeljenja bolnice u Novom Pazaru nalazili su se muškarci stari 26 i 29 godina. Jedan je primljen s prostrjelnim ranama ruke i noge, dok je drugi pogođen u grudi, ali nema prostrjelnu ranu jer ga je sačuvao pancir

Srbi povrijeđeni u sukobu s Kosovskom policijom u selu Banjska, na sjeveru Kosova, prvu medicinsku pomoć dobili su u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, posle čega su prebacivani u druge zdravstvene ustanove.

Kako je javio reporter N1, na intenzivnoj njezi hirurškog odjeljenja bolnice u Novom Pazaru nalazili su se muškarci stari 26 i 29 godina. Jedan je primljen s prostrjelnim ranama ruke i noge, dok je drugi pogođen u grudi, ali nema prostrjelnu ranu jer ga je sačuvao pancir.

List Danas je objavio da od juče popodne dvojica muškaraca, povređenih u Banjskoj, više nisu u novopazarskoj bolnici i da su prebačeni u neku veću zdravstvenu ustanovu.

Danas navodi da je u ponedjeljak između 12 i 13 časova, u pratnji policije, dovezen još jedan povrijeđeni s prostrjelnom ranom noge. I on je posle zbrinjavanja prebačen u drugu zdravstvenu ustanovu.

Mediji su u nedjelju izvijestili da je ispred hirurškog odjeljenja novopazarske bolnice bilo vidno prisustvo policije, a prema rečima našeg reportera – policajaca u civilu danas nema.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja je rekao da se u bolnici u Novom Pazaru nalazi šest povrijeđenih napadača i zatražio od srpskih vlasti da ih isporuči.

Opšta bolnica u Novom Pazaru je zdravstvena ustanova na teritoriji centralne Srbije koja je najbliža mjestu na Kosovu na kojem se incident desio.

Sa Rogozne se šumskim putevima stiže tačno u centar Banjske, a na toj ruti nema zvaničnih administrativnih prelaza. Na vrhu Rogozne nalaze se dvije kućice, ali taj prelaz nikada nije postao zvanični već se vodi kao nelegalan.

Foto: Opšta bolnica Novi Pazar (Facebook)

Idi na VRH
error: Content is protected !!