Bijelo Polje: Maturant potezao svadbarski pištolj na učenike u dvorištu škole

Događaju je prethodila svađa u školskom dvorištu. Obaviještena je policija i uzimaju se izjave od učenika i očevidaca

Maturant Srednje elektro-ekonomske škole u Bijelom Polju danas je u dvorištu škole potezao pištolj na učenike, za koji se kasnije ispostavilo da je startni, poznatiji kao svadbarski pištolj, saznaje TVCG. Maturant je učenicima prijetio tim pištoljem.

Iz Uprave policije potvrđeno je da se desio incident u školi, piše rtcg.me.

“Učenik je protezao startni pištolj (svadbarski) na đake, nakon čega je bacio oružje i udaljio se sa lica mjesta. Vrlo brzo policija je našla i pištolj, i učenika koji je priveden. Obaviješten je ODT, a istraga je u toku”, saopšteno je iz Uprave policije.

Događaju je prethodila svađa u školskom dvorištu. Obaviještena je policija i uzimaju se izjave od učenika i očevidaca.

Pomoćnik direktora škole Zoran Sošić kazao je da je tokom velikog odmora došlo do guranja učenika na poligonu.

“Odmah sam izašao i primijetio vozilo, džip ‘nisan’ kako se udaljava od tih učenika, na moj znak da se to vozilo zaustavi nijesu reagovali nego su nastavili kretanje prema meni. Da bih izbjegao da me ne pregaze skočio sam unazad, to vozilo se zatim udaljilo od škole put grada”, priča Sošić.

On je kazao da je učenika 4V-2, S. B, koji je učestvovao u toj gužvi, pozvao da uđe u kancelariju direktora i odmah pozvao policiju i obavijestio direktora škole.

“Poslije sam saznao da se učenik, koji je je izazvao incident, zove A. S. i da je učenik 4V-6. Iz izjava koje su usmeno davali učenici iz 4V-2 i učenik 4V-6, T. B, koji je bio u ‘nisanu’ sa A. S, sam saznao da je učenik A. S. u trenutku kada se vraćao u rikverc, zakačio ‘nisanom’ učenika C. B. nakon toga je došlo do prepirke i psovke između tih učenika”, kaže Sošić za TVCG.

Dodaje da potom A. S. izvadio pištolj iz “nisana”, nakon čega su se ostali učenici udaljili, a on uputio u pravcu Sošića, na način koji je opisao.

“Policija je zatim pozvala učenika S. B. i svjedoke da daju izjave u MUP-u. Poslije sam saznao da je učenik A. S. priveden u MUP. U toku je uzimanje izjava od učenika uz prisustvo roditelja, kako bi se utvrdilo pravo činjenično stanje u cilju preuzimanja zakonskih mjera u skladu sa zakonom”, kazao je Sošić.

“On je prijetio da će sve da ih pobije. Niko nije znao da je riječ o svadbarskom pištolju”, kazao nam je sagovornik iz škole.

Foto: Facebook

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!