Kosovski mediji objavili snimak na kome policija navodno juri napadače oko manastira (VIDEO)

Kako prenosi televizija Klan Kosova, dronom su snimljeni trenuci u kom napadači bježe, a nakon što je došlo do sukoba sa policijom u kojem je poginuo narednik Kosovske policije

Kosovski mediji objavili su snimak na kome je navodno zabilježen trenutak kada grupa muškaraca napušta manastir Banjska, dok ih policija Kosova juri.

Kako prenosi televizija Klan Kosova, dronom su snimljeni trenuci u kom napadači bježe, a nakon što je došlo do sukoba sa policijom u kojem je poginuo narednik Kosovske policije.

Autentičnost snimka i šta je tačno na njemu zabilježeno još nisu potvrđeni.

Podsjetimo, od prištinskih i beogradskih zvaničnika javnost je čula da su Srbi prvobitno napravili barikadu, koju su pripadnici policije Kosova pokušali da razbiju. Potom je došlo do oružanog sukoba u kojem je nastradao kosovski policajac, a prema današnjoj informaciji i četvoro Srba.

Prema nezvaničnim informacijama, stradali Srbi su stanovnici sjevera Kosova. Neki su povrijeđeni, dok se za drugima još traga.

Generalni direktor policije Kosova Gazmend Hodža izjavio je da su osobe osumnjičene za nedjeljni napad na Kosovsku policiju u mjestu Banjska, koje nisu neutralisane ni uhapšene, uspjele da odu pješke iz prostora „u i oko manastira Banjska“.

On je na konferenciji za novinare u kampu „Belvedere“ u Južnoj Mitrovici, na kojoj je izloženo oružje navodno zaplijenjeno iz ovog slučaja, rekao da ih je bilo oko 30, te da su napadači ostavili vozila koja su koristili tokom napada.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjaj Svećlja zatražio je od Srbije da preda Kosovu lica koja su napala Kosovsku policiju, kako bi, kako je rekao, odgovarala pred pravosudnim organima za terorističke akte. On je rekao da su i u jednom od vozila marke “mercedes” sa BG tablicama pronađena i dokumenta Milana Radoičića, zamjenika Srpske liste.

Najmanje dvojica nepoznatih muškarca zbrinuta su tokom popodneva u Opštoj bolnici u Novom Pazaru zbog prostrelnih rana, nezvanično saznaje Beta. Ulaz u hirurško odjeljenje čuvala je policija.

Kosovski specijalni tužilac Naim Abazi izjavio je da je policija u Zvečanu našla automobil u kom je bilo sakriveno oružje.

Selo Banjska i dalje je potpuno zatvoreno i niko ne može da uđe ili da ga napusti.

Manastir Banjska, u kome su do danas popodne bili zatvoreni i hodočasnici iz Novog Sada, posjetio je danas episkop raško-prizrenski Teodosije i podvukao da monasi i poklonici ni na kakav način nisu učestvovali u tragičnim zbivanjima.

Kosovska policija uhapsila je dvije osobe u hotelu u selu Banjska, u kojem je pronašla i oružje, potvrđeno je večeras za KoSSev iz Kosovske policije.

Kako  prenosi N1, Kancelarija za Kosovo i Metohiju oglasila se tek večeras, Srpska lista je čekala do danas popodne, a predsjednik Aleksandar Vučić, a potom i premijerka Ana Brnabić rekli su da je isključivi krivac za događaje na Kosovu i Metohiji Aljbin Kurti.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!