Cijela Jugoslavija ga je obožavala i divila se njegovim podvizima: Ovo je slavni otac Sergeja Ćetkovića

Slobodan Bobo Ćetković, u svijet auto trka ušao je krajem 60-ih godina. Karijeru je započeo sa “fićom” i “mini morisom” da bi kasnije kupio i jedan “BMW” 1800 sa kojim je nastupio na nekoliko relija

Sa najvećim životnom bolom popularni pjevač Sergej Ćetković se susreo početkom 2021. godine kada su mu za nedjelju dana preminuli i majka i otac.

Kako bi odbolovao svoj veliki gubitak, pjevač sa na neko vrijeme povukao iz javnosti, a kroz najteže životne trenutke najveću podršku i snagu da nastavi dalje dobijao je od supruge Kristine i njihove dvije ćerke Mile i Lole, koje je par usvojio poslije dugogodišnje borbe za potomstvo.

Mnogi i ne znaju da je otac Sergeja Ćetkovića ispisao istoriju crnogorskog automobilizma, te da je pjevač posebno ponosan na uspjehe koje je zabilježio.

Naime, Slobodan Bobo Ćetković, u svijet auto trka ušao je krajem 60-ih godina. Karijeru je započeo sa “fićom” i “mini morisom” da bi kasnije kupio i jedan “BMW” 1800 sa kojim je nastupio na nekoliko relija.

Automobil sa kojim je postigao najviše uspjeha u karijeri bio je “reno 8 gordini”, kupljen od legende Yu automobiliznma Jovice Palikovića, sa kojim je ovaj šampion nastupao na reliju Monte Carlo.

Otac Sergeja Ćetkovića je sa tim automobilom nastupao dvije godine i bilježio odlične rezultate. Na trci Kotor-Njeguši dugoj 20 kilometara postavio je rekord staze koji ni kasnije nije oboren.

Trka Jadranskog kupa koju su organizovali Italijani 1972. godine, vožena je duž jadranske obale na relacijama Dubrovnik, Herceg Novi, Kotor preko Njeguša i Cetinja do Bara, gdje se među 135 takmičara mahom italijanskih, pojavilo i 34 iz Jugoslavije. Bobo je osvojio tri pehara, za prvo mjesto u generalnom plasmanu, prvi u klasi i prvi među inostranim takmičarima, što mu je bio možda i najznačajniji uspjeh u karijeri.

Poslije te trke, Italijani su mu uputili poziv da učestvuje na reliju u Bariju. Međutim, kako je poziv bio proslijeđen crnogorskom savezu, isti nije ni stigao do Boba koji je za to saznao tek posle desetak dana, kad je reli već prošao.

Navodno, tadašnji savez, kao ni njegov sekretar nisu imali para da pošalju prijavu nazad u Italiju, pa zbog toga nije ni obavijestio Boba. Taj događaj je Boba odvojio od trka, ogorčen onim sto se desilo odmah je prodao svoj “gordini” i tako se završila njegova trogodišnja karijera u auto trkama u kojoj je osvojio je 33 pehara, a 1972. je proglašen najboljim sportistom Crne Gore.

Izvor: Story.rs

Foto: Instagram, Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!