Još jedna rampa za TikTok: Njujork zabranio popularnu aplikaciju na telefonima u vlasništvu grada

Alon je dodao da su najviši gradski zvaničnici utvrdili da TikTok predstavlja bezbjednosnu prijetnju gradskim tehničkim mrežama, te su donijeli odluku o uklanjanju aplikacije sa uređaja u vlasništvu grada u roku od 30 dana

Gradske vlasti Njujorka naložile su svojim zaposlenima da izbrišu aplikaciju TikTok sa svojih telefona koji su u vlasništvu grada, čime su se pridružile saveznoj američkoj vladi i više od polovine saveznih država u zabrani korišćenja ove društvene mreže koja je u vlasništvu kineske kompanije.

„Iako su društvene mreže odlične za povezivanje Njujorčana jednih sa drugima i sa gradom, moramo da osiguramo da se ove aplikacije uvijek koriste na bezbjedan način“, naveo je portparol gradonačelnika Njujorka Džona Alon u svom saopštenju, prenosi AP.

On je dodao da su najviši gradski zvaničnici utvrdili da TikTok predstavlja bezbjednosnu prijetnju gradskim tehničkim mrežama, te su donijeli odluku o uklanjanju aplikacije sa uređaja u vlasništvu grada u roku od 30 dana.

Američka savezna vlada je ranije ove godine naredila zaposlenima da izbrišu TikTok sa mobilnih telefona u njenom vlasništvu zbog zabrinutosti da bi matična kompanija društvene mreže ByteDance mogla da prenese korisničke podatke kineskoj vladi.

Kako prenosi Nova.rs, iz TikToka su rekli da su neosnovani strahovi da bi upotreba aplikacije mogla da predstavlja rizik.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!