Mirnesa iz Busovače imala saučesnika u milionskoj krađi u Njemačkoj: Podignuta optužnica

Za njom je tragao Interpol u cijeloj Evropi prije nego što se sama predala. Istovremeno je podignuta optužnica i protiv neimenovanog saučesnika koji će se uskoro zajedno s njom naći na sudu

Njemačko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Mirnese Bešlić, porijeklom iz Busovače, koja je ukrala prošle godine 1,25 miliona eura.

Za njom je tragao Interpol u cijeloj Evropi prije nego što se sama predala. Istovremeno je podignuta optužnica i protiv neimenovanog saučesnika koji će se uskoro zajedno s njom naći na sudu, prenosi “Bild”.

Nakon višemjesečne potrage Mirnesa Bešlić uhapšena je u januaru na aerodromu u Štutgartu. Ona je iz firme u kojoj je radila u Njemačkoj sredinom oktobra prošle godine ukrala 1,25 miliona eura.

Za njom je čak bila raspisana potjernica i nagrada od 37.500 eura. Mirnesa je preko svog advokata obavijestila njemačke vlasti da želi da se preda, poslije čega su je uhapsili istražitelji sa saveznom policijom.

Tužilaštvo sada vjeruje da je Mirnesu sačekao jedan muškarac (29) u vozilu kojim su pobjegli nakon pljačke. On dosad nije uhvaćen. Međutim, pronađena je osoba za koju se vjeruje da je organizovala milionsku pljačku.

Tužilac Anjelo Ambrozio rekao je da je taj osumnjičeni u martu uhapšen na teritoriji Njemačke i da se kao i Mirnesa nalazi u istražnom zatvoru, prenosi “Avaz”.

On se tereti da je “organizovao bijeg svojih saučesnika”.

Datum ročišta u pokrajinskom sudu u Štutgartu još nije utvrđen. Istražitelji i dalje tragaju za ukradenim novcem.

“Još nije utvrđeno gdje se nalazi novac”, rekao je tužilac Ambrozio.

Foto: Mirnesa Bešlić (Instagram)

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!