Crnogorski pomorci optuženi za umiješanost u šverc 850 kg kokaina vrijednosti 375 miliona australijskih dolara

Australijski The West prenio je da se radi o kapetanu Milanu Begoviću i Radovanu Vujičiću. Ako budu osuđeni, prijeti im maksimalna kazna doživotnog zatvora

Dvojica crnogorskih pomoraca optuženi su u Pertu za umiješanost u šverc 849,5 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Australiju. Tamošnji tužioci tvrde da su crnogorski državljani znali da je kokain sakriven na brodu “ST Pinot” i da su planirali da ga bace na obalu Fremantlea kako bi ga pokupila druga grupa. Zapovjednik teretnog broda (43) i glavni inženjer (39) danas će se naći pred sudom.

Australijski The West prenio je da se radi o kapetanu Milanu Begoviću i Radovanu Vujičiću.

Zapovjednik je navodno dao instrukcije drugim članovima posade da promijene kurs broda dok se približavao luci, kako bi se sreo sa drugim brodom, piše na zvaničnom sajtu australijske federalne policije (AFP). Navodi se i da razmjena nije uspjela.

Pomorci su tada navodno pokušali da sakriju drogu tako što su vodom napunili balastni rezervoar, u kojem je droga bila sakrivena, i uputili članove posade da daju lažne informacije špediterima, piše rtcg.me.

Dvojica crnogorskih državljana optuženi su po jednoj tački za uvoz komercijalne količine droge, odnosno kokaina u Australiju.

Ako budu osuđeni, prijeti im maksimalna kazna doživotnog zatvora.

AFP piše da je droga pronađena 25. maja, a brod je plovio iz Južne Amerike.

Mediji pišu da se radi o jednoj o najvećih zapljena droge u Australiji. Vrijednost zaplijenjenog kokaina na crnom tržištu procjenjuje se na oko 375 miliona australijskih dolara.

Foto: Brod “ST Pinot” tokom privođenja (Federalna Policija Australije)

Idi na VRH
error: Content is protected !!