Procurio snimak Vučića kako pije sa Šešeljem, u pozadini se ori pjesma četničkom vojvodi

“To što se napija sa njim dok slušaju pjesmu koja slavi Pavla Đurišića, četnika čije su jedinice činile zločine tokom II svetskog rata, a posle on lično se udružio sa jedinicama NDH i konačno u operaciji Vajs 1943. se udružio sa nacističkim snagama radi napada na naše stanovništvo, je druga stvar, koju je mogao znati svako ko je htio. To što ta pjesma ima primitivni melos vojnih jedinica koje su činile genicid u Srebrenici je treća stvar”, napisao je Stojković na Twitteru

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić snimljen je kako pije za stolom do Vojislava Šešelja, osuđenog ratnog zločinca, prenosi Oslobođenje.ba.

Na snimku se vidi kako Vučić na svadbi sjedi za stolom odmah do Šešelja, a u pozadini se čuje pjesma koja veliča četničkog vojvodu Pavla Đurišića. Nije jasno kada je snimak nastao i o kakvom se slavlju radi, a navodno je riječ o vjenčanju Šešeljevog sina.

Beogradski advokat Čedomir Stojković je osudio ovaj Vučićev postupak, a snimak je objavio na Twitteru, napisavši da je “sramota čovječanstva‘ da Vučić pije s ratnim zločincem”.

“To što sramota čovječanstva @predsednikrs se napija zajedno sa zločincem Vojislavom Šešeljem je jedna prosta stvar o kojoj razgovaram sa strancima jako dugo, ukazujući na potpunu jednakost njih dvojice. To što se napija sa njim dok slušaju pjesmu koja slavi Pavla Đurišića, četnika čije su jedinice činile zločine tokom II svetskog rata, a posle on lično se udružio sa jedinicama NDH i konačno u operaciji Vajs 1943. se udružio sa nacističkim snagama radi napada na naše stanovništvo, je druga stvar, koju je mogao znati svako ko je htio. To što ta pjesma ima primitivni melos vojnih jedinica koje su činile genicid u Srebrenici je treća stvar. Ali to što predsjednik Srbije vino drži kao da je pivo, a dok ga pije glavu krivi kao da je rakija, je posebna sramotna stvar koja svjedoči da ova sramota sovječanstva nije uspio za 11 godina vlasti da stekne NI JEDAN manir, makar slučajno da ga pokupi od stranaca sa kojima se protiv njihove želje sastaje. Tužno!”, napisao je Stojković na Twitteru, prenosi “Jutarnji list”.

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!