ZK “Bihor” ugostio najbolje učenike završnog razreda devet osnovnih škola iz Bihora i po jedne sa Police i iz Rožaja

Gosti ZK “Bihor su bili učenici Mersida Škrijelj (Savin Bor), Aila Novalić (Trpezi), Anita Erović (Lozna), Irena Rovčanin (Godijevo), Martina Delević (Polica) Elena Šabotić (Petnjica), Denisa Softić (Goduša), Amin Borančić (Sušica), Miro Magdelinić (Skarepača kod Rožaja), Ensar Agović (Vrbica) i Lejla Agović (Tucanje)

Zavičajni klub (ZK) “Bihor” iz Luksemburga je od 3. do 8. juna ugostio najbolje učenike završnog razreda devet osnovnih škola iz Bihora, škole sa Police i jedne škole iz Rožaja.

Gosti ZK “Bihor su bili učenici Mersida Škrijelj (Savin Bor), Aila Novalić (Trpezi), Anita Erović (Lozna), Irena Rovčanin (Godijevo), Martina Delević (Polica) Elena Šabotić (Petnjica), Denisa Softić (Goduša), Amin Borančić (Sušica), Miro Magdelinić (Skarepača kod Rožaja), Ensar Agović (Vrbica) i Lejla Agović (Tucanje).

Sa njima su bile profesorica Sanja Bulić iz Osnovne škole „Mahmut Adrović“ iz Petnjice i pedagogica Erna Rovčanin-Ćorović, koja radi u tri osnovne škole u Donjem Bihoru – OŠ „Rifat Burdžović Tršo“ u Loznoj, „Milomir Đalović“ u Sušici i „21.maj“ u Goduši.

Djeca su obišla jedan broj turističkih destinacija u Luksemburgu, vozili se brodom na rijeci Moselle, obišli selo i spomenik Šengen, gdje je 1985. začeta Evropska unija, a tokom četiri dana koliko su imali za šetnju i razgledanje, na raspolaganju su im bili restorani vlasnika Bihoraca koji žive u Luksemburgu – Safeta Adrovića, Vahida Adrovića, Sabahudina Sabe Rastodera i Zelja Murića. Svi oni priredili su dopao doček djeci iz zavičaja.

Domaćini su bili Silvija Latić, Merlin Muhović, Arijalda Rastoder, Selma Šabotić, Aida Kijamet i Hamid Rastoder Savinoborski.

Za organizaciju je bio zadužen Enver Rastoder iz Petnjice.

Učenici su domaćinima zahvalili na toplom prijemu.

“Mi dobro znamo koliko vi ulažete u zavičaj i Crnu Goru i znamo da ne ulažete samo sredstva iz kase kluba, već odvajate i od kućnog budžeta da bi mi u Crnoj Gori živjeli bar malo bolje”, kazala je, zahvaljujući se na prijemu, profesorica Sanja Bulić.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!