Dritan Abazović na obilježavanju godišnjice deportacije bh izbjeglica: Ovo je Crna Gora koja ne bježi od prošlosti i koja se suočava sa njom

“Zločin deportacije Bošnjaka iz Herceg Novog ne smije proći nekažnjeno, niti ćemo mi to dozvoliti. Pozivamo pravosudne organe da se slučaj zločina deportacije ponovo procesuira, gdje bi odgovarali i neposredni izvršioci, počinioci i nalogodavci, jer nevine žrtve i njihove porodice zaslužuju pravdu”, poručio je predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović

Crnogorski premijer Dritan Abazović prisustvovao je juče obilježavanju deportacije bosanskohercegovačkih izbjeglica 1992. godine ispred Centra bezbjednosti u Herceg Novom.

“Ovo je Crna Gora koja ne bježi od prošlosti i koja se suočava sa njom. Učimo na istorijskim greškama da bi u budućnosti bili bolji”,rekao je Abazović, prenosi “Avaz”.

Osim Abazovića, ovom događaju su prisustvovali ministar pravde Crne Gore Marko Kovač i državni sekretar Ministarstva odbrane Krsto Perović.

Prisustvovao je i predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, koji je poručio da je zločin deportacije tamna mrlja na obrazu Crne Gore.

“Zločin deportacije Bošnjaka iz Herceg Novog ne smije proći nekažnjeno, niti ćemo mi to dozvoliti. Pozivamo pravosudne organe da se slučaj zločina deportacije ponovo procesuira, gdje bi odgovarali i neposredni izvršioci, počinioci i nalogodavci, jer nevine žrtve i njihove porodice zaslužuju pravdu”, poručio je predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović.

On je predvodio delegaciju BS na obilježavanju 31. godišnjice od zločina deportacije u Herceg Novom.

“Okupili smo se ovdje da sa ovog skupa još jednom pošaljemo poruku osude tog zločina, ali i da ponovo istaknemo da žrtve zaslužuju pravdu koje, nažalost, nema ni do današnjeg dana. Nažalost, nema ni spomen obilježja žrtvama deportacije, koje bi bilo opomena da se ovakav zločin nikada više ne ponovi, ali i svjedočanstvo jednog zlog vremena i šta sve može ono da donese. Zadovljenje pravde je ljekovito za čitavo crnogorsko društvo, jer bi sve suprotno značilo da se zločin isplati, a to je poslednja poruka koju smijemo da pošaljemo kako zbog nevino stadalih žrtava, tako i zbog svih budućih generacija koje treba da žive u mmiru”, kazao je Ibrahimović.

Foto: GOV.ME

Idi na VRH
error: Content is protected !!