Stravično ubistvo u Njemačkoj: Iza škole zadavljena 19-godišnjakinja, policija uhapsila maloljetnog Hrvata (17)

Prema pisanju Bilda, nadležna istražna sutkinja odredila je juče istražni zatvor 17-godišnjem Hrvatu zbog sumnje da je zadavio 19-godišnju djevojku Emily na jednom školskom dvorištu. Prema njihovim informacijama, policija ga tereti da je usmrtio svoju poznanicu zbog pohlepe

Tek mu je 17 godina, a navodno je već postao hladnokrvni ubica, piše njemački dnevni list Bild Zeitung izvještavajući o hapšenju mladog Hrvata iz njemačkog Recklinghausena u Rurskoj oblasti.

Prema pisanju Bilda, nadležna istražna sutkinja odredila je juče istražni zatvor 17-godišnjem Hrvatu zbog sumnje da je zadavio 19-godišnju djevojku Emily na jednom školskom dvorištu. Prema njihovim informacijama, policija ga tereti da je usmrtio svoju poznanicu zbog pohlepe, piše “Jutarnji list”.

Nadležna tužiteljka Svenja Grosse-Kreul nije željela javno da iznosi detalje o pozadini ubistva. “Istraga je još na početku”, izjavila je kratko.

Mrtvu djevojku iza zgrade osnovne škole pronašli su učenici u ponedjeljak ujutro. Obdukcija je pokazala da je djevojka zadavljena, ali sredstvo izvršenja, moguće šal ili nešto slično, za sada nije pronađeno.

Policijski istražitelji ispitali su brojne osobe iz okruženja ubijene djevojke, pa su tako došli i do 17-godišnjeg mladića. Očigledno su pronašli određene tragove, koji mladog Hrvata povezuju s ovim zločinom te su ga uhapsili u ponedjeljak uveče.

On je, navodi Bild, već otprije poznat policiji, ali ne zbog težih djela.

Drugi detalji za sada nisu objavljeni.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!