Zgodni pogrebnik zavodio, pa nemilosrdno pokrao udovice: “Zaradio” 230.000 eura

Žena je rekla da je Enrico besramno iskoristio smrt njenog supruga. “Odjednom je uvijek svraćao, bio tu za razgovor i grlio me. Bio je atraktivan. Razvio se odnos povjerenja. Budući da je navodno bio u problemima s poreznom upravom i želio kupiti kuću, nekoliko puta sam mu posudila novac. Uvijek se doimao kao uspješan i marljiv poslovni čovjek”, rekla je žena

Sud njemačkom Rostocku osudio je 49-godišnjeg Enrica B. na tri godine i deset mjeseci zatvora jer je oštetio tri žene za oko 230.000 eura.

Presudu su u dvorani pratili brojni privrednici i privatnici koji kažu kako ih je Enrico B. finansijski prevario pa se očekuje da će uslijediti dalji sudski procesi za druge prevare koje je počinio, piše Fenix magazin.

U sudnici su na dan presude bili i brojni predstavnici medija i posmatrači koji su došli da bi vidjeli “atraktivnog pogrebnika koji je prevario ožalošćene žene”.

Kako pišu njemački mediji, Enrico B. je pogrebnik atraktivnog izgleda, a svoje je žrtve, odnosno žene “hvatao” u osjetljivom trenutku dok su bile ožalošćene, osvojio njihovo povjerenje, a potom i njih, obećao zajedničku budućnost, a onda ih finansijski prevario.

Riječ je o prevari u jedanaest slučajeva, šteti od oko 230.000 eura i tri žrtve koje konačno žele da vide Enrica B. iz Rostocka u zatvoru. Žrtve su za njemački RTL ispričale da su nasjele na priču zgodnog pogrebnika. Sve su bile usamljene, a on je stekao njihovo povjerenje.

Optužile su ga da je namjerno tražio njihovu blizinu, da je forsirao intimni odnos, obećavao zajedničku budućnost, samo da bi ih potom finansijski oštetio.

Jedna od prevarenih žena (63) rekla je da je Enrico čovjek koji se pretvarao da je voli, ali ju je kasnije nemilosrdno pokrao.

Oboje su se bolje upoznali nakon smrti njenog supruga 2019. Enrico B. pobrinuo se za kremiranje i sve što je bilo važno oko pogreba.

“Bila je to stvarno ekstremna situacija. To mi je bio veliki izazov. Bila sam srećna kad mi je ponudio pomoć jer sam sve morala sama obaviti”, rekla je žrtva.

Žena je rekla da je Enrico besramno iskoristio smrt njenog supruga.

“Odjednom je uvijek svraćao, bio tu za razgovor i grlio me. Bio je atraktivan. Razvio se odnos povjerenja. Budući da je navodno bio u problemima s poreznom upravom i želio kupiti kuću, nekoliko puta sam mu posudila novac. Uvijek se doimao kao uspješan i marljiv poslovni čovjek”, rekla je žena.

Prvo je njihov odnos bio prijateljski, a onda je došlo do intime.

Što se tiče novca, Enrico joj je obećao da će ga uskoro vratiti. Ali, osim nekoliko hiljada eura ona nije dobila ništa. Dugovao joj je oko 140.000 eura.

“Rekla sam mu da ću ga prijaviti ako mi ne vrati novac. Onda se on glasno nasmijao i rekao: ‘Pa uradi to’. Bio je vrlo siguran da mu niko neće nauditi”, rekla je oštećena poduzetnica.

Opsežne optužbe Enrico B. nije želio da komentariše. Branilac Benjamin Richert kaže da se njegov klijent prema ženama nije ponašao “kriminalno”.

O jednoj od svjedokinja i druge dvije žene kaže: “Ona progoni mog klijenta s nekom vrstom vjerskog ludila. Po mom mišljenju, sve tri žene nisu vjerodostojne, one su se međusobno dogovorile. Žele strpati mog klijenta u zatvor”, rekao je Enricov branitelj.

Ali, čini se da sudija misli drugačije pa je atraktivnog pogrebnika poslao u zatvor, piše “Jutarnji list”.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!