Pogledajte dokumentarni film o smrti vojnika Dejana Stojkovića za koji je nagrađena novinarka N1 Maja Nikolić

„Poslednja počast“ bavi se pogibijom starijeg vodnika prve klase Dejana Stojkovića tokom probe vojne vježbe “Munjeviti udar”, 24. juna 2021. na Pešteru. Tvrdnjom da mu je tokom vežbe „iznenada pozlilo“, Ministarstvo odbrane navelo je javnost da pomisli da je riječ o prirodnoj smrti vojnika, ali obdukcioni nalaz do kog je N1 došao pokazuje da je smrt vodnika Stojkovića nasilna i da se ugušio udisanjem toksičnih gasova

Novinarka N1 Maja Nikolić dobitnica je godišnje nagrade za istraživačko novinarstvo “Dejan Anastasijević”, koju dodeljuje Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

„Velika je čast dobiti nagradu koja nosi ime Dejana Anastasijevića. To je i velika obaveza, ne samo za mene nego i sve kolege sa N1“, rekla je Nikolić prilikom primanja nagrade.

Ona je, piše Nj Beograd, posvetila nagradu nedavnom preminulom uredniku N1 Peđi Obradoviću.

Nikolić je nagradu dobila u kategoriji elektronskih medija, za dokumentarni film „Poslednja počast“, u okviru dokumentarnog serijala „Ispod površine“.

„Poslednja počast“ bavi se pogibijom starijeg vodnika prve klase Dejana Stojkovića tokom probe vojne vježbe “Munjeviti udar”, 24. juna 2021. na Pešteru. Tvrdnjom da mu je tokom vežbe „iznenada pozlilo“, Ministarstvo odbrane navelo je javnost da pomisli da je riječ o prirodnoj smrti vojnika, ali obdukcioni nalaz do kog je N1 došao pokazuje da je smrt vodnika Stojkovića nasilna i da se ugušio udisanjem toksičnih gasova.

Nagrađeni film možete pogledati ovde:

Idi na VRH

error: Content is protected !!