Udruženje “13. jul” iz Njujorka organizovalo proslavu Dana nezavisnosti: Dijaspora vječno čuva voljenu domovinu (VIDEO)

“Prije 17 godina osvojili smo slobodu sopstvenog odlučivanja postajući samostalna država, međunarodno priznata, članica UN i NATO-a sa nadom da uskoro postane i članica EU, čemu je dijaspora dala i daje nemjerljiv doprinos”, rekao je Mićunović

U Njujorku je juče, u organizaciji Crnogorskog udruženja “13. jul” iz tog grada, u restoranu “Edge of Astoria”, organizovana proslava Dana nezavisnosti.

Na proslavi je bilo više desetina građana, mahom mlađi pripadnici dijaspore.

Predsjednik Udruženja Đurica Mićunović u pozdravnom govoru naglasio je da je 21. maj jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Crne Gore, prenosi Antena M.

“Prije 17 godina osvojili smo slobodu sopstvenog odlučivanja postajući samostalna država, međunarodno priznata, članica UN i NATO-a sa nadom da uskoro postane i članica EU, čemu je dijaspora dala i daje nemjerljiv doprinos.

Svjesni smo da su promjene u zemlji dovele na vlast neke nove snage i da njihovi predstavnici u mnogim opštinama ne obilježavaju ovaj dan, ali da će crnogorska dijaspora to redovno raditi čuvajući i njegujući tradiciju najvećih vrijednosti Crne Gore multikulturizma, multietničosti, multivjerskog sklada. Crnogorska dijaspora odlučno stoji na braniku da vječno čuva voljenu domovinu kojoj se svi rado vraćamo. Da je vječna Crna Gora i da nam je srećan praznik”, rekao je Đurica Mićunović.

Društvo crnogorskih iseljenika ,,13. Jul” osnovano je 2020. godine sa sjedištem u Njujorku.

Ovo društvo želi da okupi sve Crnogorce i Crnogorke svih vjeroispovjesti koji žive u Njujorku kao centru naše dijaspore, a koji baštine tekovine 21. maja i 13. jula kao najznačajnije datume novije crnogorske istorije.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!