Haos u Njemačkoj zbog Balkanaca: Nosili pečenje na ražnju ulicom, nastala panika, građani zvali policiju (VIDEO)

Lokalni mediji pišu da su očevici zvali policiju i naveli kako je na ražanj nabijena životinja kojoj noge vise. Snimljeni su i video snimci koji kruže društvenim mrežama, prenosi Fenix magazin

Policija u Nojnkirhenu u njemačkoj saveznoj državi Zarland je prije desetak dana dobila nekoliko poziva zbog četvorice muškaraca koji su ulicom nosili drveni ražanj i na njemu životinju.

Lokalni mediji pišu da su očevici zvali policiju i naveli kako je na ražanj nabijena životinja kojoj noge vise. Snimljeni su i video snimci koji kruže društvenim mrežama, prenosi Fenix magazin.

Navodno postoji još jedan video koji prikazuje već pečenu životinju. Drugi video je snimljen iz vozila u pokretu, navodi se na sajtu ovog medija.

Portparol policije je potvrdio da im je slučaj poznat.

“Policija je upoznata s video snimcima. Pokrenuta je istraga zbog sumnje na kršenje Zakona o dobrobiti životinja. Neki od isječaka pokazuju da je životinja na ražnju – ovca. Međutim, to još nije potvrđeno”, rekao je portparol.

On je izjavio da je trenutno upitno da li incident uopšte ima krivično-pravni značaj.

“Jer prema Krivičnom zakonu, samo neopravdano ubijanje životinja i mučenje zabranjeno je kao zlostavljanje životinja. Na primjer, ubijanje životinje nakon što je bila omamljena kako bi se ispekla na roštilju i pojela je – dopušteno”, rekao je.

Nekoliko dana kasnije policija je izašla sa novim informacijama i otkrila da su muškarci sa snimka Bugari koji žive u Nojnkirhenu.

“Meso je pripremljeno pod legalnim okolnostima i nabavili su ga u obližnjoj mesari. Budući da nisu imali vozilo nosili su ga ulicom. Ne prijeti im nikakva kazna budući da nema kaznenog djela”, rekla je portparolka policije.

To je, prenosi N1 Sarajevo umirilo građane koji su zvali policiju i prijavljivali da muškarci ulicom nose ražanj sa životinjom kojoj “noge mlitavo vise”, misleći da je na u pitanju pas.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!