Čudo u džungli: Troje djece i beba nađeni živi dvije nedjelje nakon pada aviona (VIDEO)

Preliminarne informacije su otkrile da su djeca iz zajednice Huitoto preživjela tako što su u šumi jeli voće i napravili sklonište koristeći štapove i grane. Spasioci su ih tako pronašli

Četvoro djece, uključujući jedanaestomjesečnu bebu, pronađeno je živo više od dvije nedjelje nakon što se avion kojim su putovali srušio u gustoj džungli u kolumbijskoj provinciji Kaketa, prenosi “Blic”.

Djecu su posle dvonedjeljne potrage spasili pripadnici vojske, vatrogasaca i civilnog vazduhoplovstva.

Spasioci su, uz podršku pasa tragača, prethodno pronašli odbačeno voće koje su djeca jela da bi preživjela, kao i improvizovana skloništa napravljena od vegetacije džungle.

Nesreća se dogodila početkom maja, kada je Cessna 206, sa sedam ljudi, između Ararakuare, provincija Amazonas, i San Hoze del Gvavijare, grada u provinciji Guaviare, pala u džunglu.

U padu su poginule tri odrasle osobe, uključujući pilota, a njihova tijela su pronađena u avionu. Pad aviona preživjelo je četvoro djece uzrasta 13, devet i četiri godine, kao i 11-mjesečna beba, koji pripadaju starosjedelačkom narodu Uitoto.

“Nakon mukotrpne potrage naše vojske, pronašli smo živo četvoro djece koja su nestala nakon pada aviona u Gvavijareu”, objavio je kolumbijski predsjednik Gustavo Petro na Twitteru.

Spasioci su prethodno pronašli makaze i trake za kosu na oko tri kilometra od mjesta nesreće, što je probudilo nadu da su djeca još živa. Pronađena su nekoliko sati kasnije.

Preliminarne informacije su otkrile da su djeca iz zajednice Huitoto preživjela tako što su u šumi jeli voće i napravili sklonište koristeći štapove i grane. Spasioci su ih tako pronašli.

Džungla je u tom izuzetno zabačenom kraju veoma gusta i opasna, a potragu je otežavalo prisustvo divljih životinja, drveće visine do 40 metara i jaka kiša.

Uzroci nesreće još nisu utvrđeni. Кako navodi civilna zaštita, pilot je prijavio probleme sa motorom aviona prije nego što je nestao sa radara.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!