Standard: Hadžić nije više predsjednik SPP-a, jednoglasno prihvaćena ostavka zbog nepoštovanja odluka stranke

“Takvo nepoštovanje odluka naše stranke je neprihvatljivo i vjerujem da ćemo zbog toga povući konkretne poteze”, najavio je izvor Standarda iz SPP-a. Hadžić na listi Evrope sad sada predstavlja samog sebe. Dalji potezi SPP za sada nijesu poznati

Predsjedništvo Stranke pravde i povjerenja jednoglasno je sinoć prihvatilo ostavku predsjednika stranke Seida Hadžića, saznaje portal Standard.

Sjednica Predsjedništva SPP trajala je do kasno u noć sa jednom tačkom dnevnog reda – pitanje odgovornosti Hadžića zbog nepoštovanja odluka tog stranačkog tijela.

Naime, kako je Standard juče pisao, Predsjedništvo je na sjednici održanoj 9. maja ove godine odlučilo da nosilac liste te stranke bude počasni predsjednik Hazbija Kalač.

“Predsjedništvo stranke pravde i pomirenja je na sjednici Predjedništva SPP održanoj 9.5.2023. godine donijelo jednoglasnu odluku o tome da nosilac liste SPP na parlamentarnim izborima bude počasni predsjednik stranke Hazbija Kalač. Ostale pozicije na listi nisu bile predmet glasanja i neophodno ih je utvrditi na prvoj narednoj sjednici”, stoji u dokumentu SPP-a koju je potpisao predjednik stranke Seid Hadžić.

Dakle, odluka da Kalač predstavlja SPP na listi Pokreta Evropa sad (PES) je donesena jednoglasno, što znači da je za nju tada glasao i sada već bivši predsjednik Hadžić.

Prema infomacijama Standarda iz te stranke, odluka Predsjedništva je poslata PES-u na više adresa. O tome su i usmeno obavijestili vrh Spaićeve Evrope sad, ali se na listi ipak našao Hadžić.

“Takvo nepoštovanje odluka naše stranke je neprihvatljivo i vjerujem da ćemo zbog toga povući konkretne poteze”, najavio je izvor Standarda iz SPP-a.

Hadžić na listi Evrope sad sada predstavlja samog sebe. Dalji potezi SPP za sada nijesu poznati.

Foto: Seid Hadžić (SPP)

Idi na VRH
error: Content is protected !!