Šokantno: Hrvatskog manekena bacili na ulicu i pustili da umre, Mateo (21) se predozirao u stanu bivšeg hokejaša

Vještak patolog je utvrdio je da je nesrećni maneken prije smrti prošao kroz agoniju i da smrt nije bila nagla i da je postojala mogućnost da mu se spasi život ranijom medicinskom intervencijom. Govedaričini uspaničeni “prijatelji” izgubili su puna tri sata osmišljavajući kako da ublaže tragediju. Hitnu pomoć su zvali prekasno

Mladi maneken Mateo Govedarica (21) preminuo je u stanu bivšeg hokejaša Endija Filipa Šprljana u avgustu 2016. nakon što se predozirao heroinom i sa još nekoliko vrsta droge, a trojica prisutnih prijatelja nisu mu pružila pomoć već su ga onesviješćenog izbacili na put.

Ovaj grijeh će još neko vreme u pravosudnom smislu da pritiska aktere ove fatalne priče, piše “Jutarnji list”. Danas su mladićima u ranim 20-ima, a tada srednjoškolcima, na Odeljenju za omladinu Opštinskog kaznenog suda u Zagrebu zbog nepružanja pomoći izrečene su vaspitne mere pojačane brige i nadzora, a jednom od njih i obavezan dnevni boravak u vaspitnoj ustanovi, te odvikavanje od droge i uključivanje u psihosocijalni tretman.

Endi Šprljan (49) je, pak, pravosnažno osuđen na pet godina, piše “Jutarnji list”.

Šprljan je proglašen je krivim krajem marta 2017. za nepružanje pomoći Govedarici i omogućavanje konzumiranja droge u svom stanu na zagrebačkim Ravnicama zbog čega je nepravosnažno osuđen na kaznu zatvora od pet godina, pisao je tada “Večernji list”.

Bivši hokejaš je tada rekao sudu da smatra da nije kriv.

Iznoseći odbranu Šprljan je, između ostalog, kazao da su on i Govedarica koristili droge u noćnom klubu “Hot pot”, ali da kod njega u stanu nisu uzimali drogu nego samo GBL kapi koje se ne nalaze na spisku zabranjenih supstanci.

Vještak patolog je utvrdio je da je nesrećni maneken prije smrti prošao kroz agoniju i da smrt nije bila nagla i da je postojala mogućnost da mu se spasi život ranijom medicinskom intervencijom. Govedaričini uspaničeni “prijatelji” izgubili su puna tri sata osmišljavajući kako da ublaže tragediju. Hitnu pomoć su zvali prekasno, prenosi “Blic”.

Foto: Mateo Govedarica (Društvene mreže)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!