“Otac je neprekidno plakao dok je u šumi dozivao ćerku… Pretužne scene, da ti srce slome. Bojimo se samo jednog…”

Prema riječima mještana koji su u šoku zbog misterioznog nestanka djevojčice, mnogi sumnjaju da je Danka oteta, a posebno ih plaši činjenica da se, prema saopštenju policije, djevojčica ne nalazi na ovom području

Već treći dan traje potraga za nestalom dvogodišnjom Dankom Ilić, kojoj se od utorka, 26. marta, u 13 sati gubi svaki trag. Pretraga terena sada je obustavljena, a policija je okrenula istragu u drugom smjeru – provjerava mobilne telefone i ispituje prestupnike i sumnjive osobe.

Reporterka “Blica” razgovarala je s jednim od komšija porodice nestale djevojčice u Boru.

“Kada je saznao da je djevojčica nestala, otac je neprekidno plakao dok je pretraživao šumu i dozivao ćerku. Pretužne scene, da ti se srce slomi. Svi se molimo da pronađu Danku”, rekao je uznemireni komšija za “Blic”.

Prve komšije nestale djevojčice kazali su da je šuma pretražena 15 puta, kao i obližnje jezero. Dodali su da je njihovo naselje inače izrazito mirno i kako “nikada nikome nije nedostajala niti jedna dlaka, a kamoli djetetu”.

“Ne znam šta bih rekla nakon ovoga. Da dijete ispari… Jedna od susjeda je rekla da je bila sama pred mojim vratima, ali ne znam šta bih rekla. Komšiluk je vrlo miran i sve je to jako tužno. Ne daj Bože da se ikome dogodi, umirem. Nadam se da će biti dobar ishod”, rekla je.

Drugi komšija je dodao da je “Danka lijepa poput anđela i da je nedavno naučila da hoda”.

“Preslatka djevojčica, sigurno je uplašena, gdje god da se nalazi”, rekao je drugi komšija.

Nadu da će malena biti pronađena ne gubi ni rodbina porodice Ilić.

“Nada nas ne napušta. Teško nam je svima sve ovo palo”, rekla je Dankina ujna Jovana Dragomirović, koja je prva u utorak popodne objavila na društvenim mrežama da je djevojčica nestala.

Prema riječima mještana koji su u šoku zbog misterioznog nestanka djevojčice, mnogi sumnjaju da je Danka oteta, a posebno ih plaši činjenica da se, prema saopštenju policije, djevojčica ne nalazi na ovom području.

Jasmina Stojadinović, žena iz Banjskog polja čija je kuća opremljena nadzornim kamerama koje su snimale ulicu u kojoj je nestala Danka Ilić (2), otkrila je za “Blic” da joj je na snimku jedna stvar sumnjiva.

“U 13.10 sati majka je prošla pored moje kuće u automobilu zajedno s djecom. Samo pet minuta kasnije, iz suprotnog pravca prošao je “punto” s kragujevačkim tablicama. Par minuta nakon toga, prošao je i Dankin otac, a zatim i policija”, rekla je uznemirena žena i istakla da je čudno da se automobil s kragujevačkim tablicama pojavi u njihovom kraju i to samo nekoliko minuta nakon majke.

Danas je pak otkriveno i ko je vozio sumnjivi “fiat punto”. Kako saznaje “Kurir”, vozač je ispitan u policija, a ustanovljeno je da se radi o komšiji koji živi nedaleko od kuće te porodice, prenosi “Jutarnji list”. Navodno je bio u alkoholisanom stanju.

Foto: Danka i njen tata (Printscreen/Društvene mreže)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!