Hrabra ruska novinarka: Putina bi mogli da svrgnu oni oko njega, on nema dovoljno novičoka da pobije sve

Ovsjanikova je istakla da misli da će Ukrajina početi da pobjeđuje u ratu i da će to onda samo podijeliti elitu. “Pogledajte šta se sada dešava… šta Prigožin govori. Prigožin govori. A onda (Ramzan) Kadirov, takođe, govori nešto drugo. I nadam se da će se sistem raspasti iznutra” istakla je

Marina Ovsjanikova, bivša novinarka ruske državne televizije, koja je dospjela na naslovne stranice zbog protesta protiv rata u Ukrajini prošle godine, tvrdi da “izolovani” Vladimir Putin “nema dovoljno novičoka” da pobije sve veći broj kritičara.

“Mislim da Putin nema dovoljno novičoka za sve svoje protivnike. Jer, zapravo, kada je počeo rat, mnogo više ljudi je počelo da govori protiv režima i još mnogi će to učiniti”, izjavila je ona, prenio je Skaj njuz.

Novičok je vojni nervni agens koji je korišćen u trovanju u Solsberiju 2018. i za napad na ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog 2020. godine, navodi Skaj njuz.

Ovsjanikova, koja je od 2003. do prošle godine radila na Prvom kanalu Ruske televizije, izrazila je nadu da bi ruskog predsjednika mogli svrgnuti oni oko njega i iznijela nedavne kritike koje je na račun Putina iznio vođa privatne vojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin.

Foto: Printscreen

Ramzan Kadirov, lider Čečenske Republike i general-pukovnik ruske vojske, takođe, je otvoreno kritikovao učinak ruskih snaga u Ukrajini, naveo je Skaj njuz.

Ovsjanikova je istakla da misli da će Ukrajina početi da pobjeđuje u ratu i da će to onda samo podijeliti elitu.

“Pogledajte šta se sada dešava… šta Prigožin govori. Prigožin govori. A onda (Ramzan) Kadirov, takođe, govori nešto drugo. I nadam se da će se sistem raspasti iznutra” istakla je, prenosi “Blic”.

Upitana da li bi ruska elita mogla da svrgne Putina, Ovsjanikova je rekla, da pošto je opozicioni lider Aleksej Navaljni u zatvoru, “nema lidera koji bi mogao da ujedini ljude”.

Podsetimo, Ovsjanikova je prekinula program uživo kad je pred kamerama pokazala transparent protiv rata koji Rusi vode u Ukrajini. Mnogi su je tada prozvali najhrabrijom ženom Rusije jer je među prvima javno kritikovala režim zbog rata.

Foto: Marina Ovsjanikova (Printscreen/Sky News)

Idi na VRH

error: Content is protected !!