Plav: Policija oduzela oružje, uhapšene dvije osobe, jedan star 14 godina

Iz policije kazali kako se sumnja da su maloljetnik i A.M. “iz kuće iznosili automatsku pušku i odlazili na obližnju planinu kako bi vježbali gađanje”

Jedan četrnaestogodišnjak i A.M. (18) uhapšeni su u Plavu zbog vatrenog oružja, a policija je nakon pretresa na jednoj lokaciji oduzela više komada naoružanja i municiju.

Na teret im se stavlja krivično djelo – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ‘Sjever’ – Odjeljenja bezbjednosti Plav su, postupajući na osnovu saznanja da dva lica, od kojih je jedno maloljetno, iz kuće iznose automatsku pušku kako bi vježbali gađanje, izvršili pretrese na jednoj lokaciji i oduzeli tri komada vatrenog oružja i veću količinu municije.

Plavska policija je juče, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres kuće i drugih prostorija koje koristi maloljetnik star 14 godina. Tom prilikom policija je pronašla i oduzela automatsku pušku marke CZ, sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, RAP sa tri okvira za oduzetu automatsku pušku, pušku marke ‘CZ’ M48 u ilegalnom posjedu, pušku marke ‘Mauzer’ sa važečim oružnim listom, 1.029 komada municije kalibra 7,62mm, vazdušnu pušku i jedan lovački nož”, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako prenose “Vijesti”, kazali su da su, kriminalističkom obradom, došli do sumnje da su maloljetnik i A.M. “iz kuće iznosili automatsku pušku i odlazili na obližnju planinu kako bi vježbali gađanje iz navedenog oružja”.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu koji je naložio da se maloljetnik i A.M. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oni će uz krivičnu prijavu danas biti privedeni nadležnom tužiocu na dalju nadležnost”, saopšteno je iz policije.

Foto: Uprava policije

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!