Declan Rice oduševio svijet: Vidio uplakanog dječaka na tribinama, prišao mu, utješio ga i da mu dres (VIDEO)

Rice je došao do dječeka, pozdravio ga i pitao zašto plače. Dječak mu je rekao da ne zna, a Rice ga je onda zagrlio. Nakon pitanja može li dobiti njegov dres, Rice je rekao da ga je već obećao Marcusu Rashfordu, ali je onda ipak odlučio da mu ga da i najavio da će Rashford dobiti neki drugi

Engleski reprezentativac Declan Rice oduševio je gestom nakon utakmice njegovog West Hama i Manchester Uniteda.

West Ham United ostvario je veliku pobjedu protiv Manchester Uniteda savladavši ih rezultatom 1:0 pogotkom Saida Benrahme iz 27. minuta.

Time je ekupa Davida Moyesa došla do vjerovatno ključnih bodova u borbi za ostanak, odnosno tek ih splet nesrećnih okolnosti u posljednja tri kola može odvesti u Championship.

Tako su njihovi navijači bili srećni i zadovoljni, ali se među njima našao jedan iz nepoznatih razloga tužni dječak. U trenucima kad se Olimpijski stadion već gotovo u potpunosti ispraznio, on se spustio gotovo do terena.

Kamere su onda zabilježile trenutak u kojem se vidi radnik obezbjeđenja na stadionu kako govori dječaku da ne plače, a s njim prilazi najbolji igrač West Hama i standardni engleski reprezentativac Declan Rice.

Rice je, piše Dnevnik.hr, došao do dječeka, pozdravio ga i pitao zašto plače. Dječak mu je rekao da ne zna, a Rice ga je onda zagrlio. Nakon pitanja može li dobiti njegov dres, Rice je rekao da ga je već obećao Marcusu Rashfordu, ali je onda ipak odlučio da mu ga da i najavio da će Rashford dobiti neki drugi.

Još jednom su se zagrlili i pozdravili, čime je Rice u trenucima kada si njegovi saigrači veća slaviliveć slavila u svlačionici pokazao kako uistinu ima veliko srce. Uz dodatak kako je odigrao možda i jednu od svojih posljednjih utakmica za klub. Interes za njega je ogroman, a čini se da je uprava napokon spremna da ga pusti.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!