Rusi Suhojem napali svoj grad, avion slučajno pogodio Belgorod: Na ulici ogroman krater, ima povrijeđenih (VIDEO)

Uzrok eksplozije najprije nije objavljen, a potom je ruske agencija Tass, pozivajući se na Ministarstvo odbrane, objavila da je ruski ratni avion slučajno ispalio municiju na Belgorod

Nekoliko stanova oštećeno je sinoć u eksploziji koja je potresla jugozapadni ruski grad Belgorod, u istoimenoj oblasti na granici sa Ukrajinom, naveo je na Telegramu gradonačelnik Valentin Demidov.

“Nekoliko stanova je oštećeno u eksploziji. Svim oštećenim stanovnicima je ponuđen prinudan smještaj u hotelu”, dodao je Demidov, prenosi TAS.

On je dodao da se zatekao u blizini eksplozije u vrijeme kada se dogodila i da, prema njegovim informacijama, niko nije ranjen, ali se kasnije ispostavilo da su dvije žene povrijeđene.

Regionalni guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov rekao je ranije tokom večeri da se eksplozija dogodila u Belgorodu, da su razbijena stakla, oštećeni automobili i da je se stvorio krater dubok 20 metara širok oko 20 metara.

Uzrok eksplozije najprije nije objavljen, a potom je ruske agencija Tass, pozivajući se na Ministarstvo odbrane, objavila da je ruski ratni avion slučajno ispalio municiju na Belgorod, prenosi “Blic”.

“Dok je avion Vazduhoplovstva Suhoj Su-34 letio iznad grada Belgoroda, došlo je do slučajnog ispuštanja avio municije”, naveo je Tass, objavljujući saopštenje Ministarstva odbrane.

Na snimcima sa lica mjesta vide se gomile betona na ulici, nekoliko oštećenih automobila i zgrada sa razbijenim prozorima. Na jednom od video snimaka vidi se automobil naopačke na krovu prodavnice.

Belgorodska oblast je jedan od nekoliko djelova južne Rusije gdje su mete poput skladišta goriva i municije potresane eksplozijama od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara 2022.

Ukrajinci su nakon vijesti o eksploziji na fruštvenim mrežama objavljivali mimove kojima se rugaju Rusima.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!