Djevojka ubijena kada se parkirala ispred pogrešne kuće u državi New York (VIDEO)

Gillis je pokušavala da okrene automobil kada je vlasnik kuće, 65-godišnji Kevin Monahan, izašao na svoj trem i ispalio dva metka, saopštio je šerif okruga Washington Jeffrey Murph.

Djevojka, koja je planirala da posjeti prijateljicu u drugom gradu u državi New York, ubijena je pošto se slučajno dovezla na pogrešnu adresu, i zaustavila ispred kuće čiji ju je vlasnik upucao.

20-godišnja Kaylin Gillis putovala je kroz ruralni grad Hebron sa još troje prijatelja kada je grupa skrenula na pogrešnom mjestu i zaustavila na prilazu jednoj kući.

Gillis je pokušavala da okrene automobil kada je vlasnik kuće, 65-godišnji Kevin Monahan, izašao na svoj trem i ispalio dva metka, saopštio je šerif okruga Washington Jeffrey Murph.

Grupa se dovezla do susjednog grada Salema, sjeveroistočno od Albanyja, blizu granice sa državom Vermont, i pozvala policiju i službu hitne pomoći, rekao je Murphy, koji je dodao da se pucnjava dogodila u području sa slabim dometom za mobilne telefone. Ekipa hitne pomoći je stigla i pružila Gillis prvu pomoć i dala vještačko disanje, ali nije uspjela da joj spasi život.

Kada je policija stigla do kuće Monahana da istraži pucnjavu, on je odbio da izađe. Policija je sa njim pregovarala preko dispečera, a zatim i uživo, oko sat vremena, a potom je priveden, saopštio je šerif.

Monahan je odveden u zatvor okruga Warren i optužen za ubistvo drugog stepena.

Na konferenciji za novinare u ponedjeljak, Murphy je izjavio da je Gillis bila “nedužna mlada djevojka koja je sa prijateljima tražila kuću druge prijateljice”, objavio je Times Union – dnevnik iz Albanyja. Rekao je da “nije bilo nikakvog razloga da se gospodin Monahan osjeća ugroženo.”

Pucnjava se dogodila nekoliko dana pošto je 16-godišnji Ralph Yarl upucan i ranjen u Kansas Ciyju, kada je zakucao na vrata pogrešne kuće gdje je otišao da pokupi mlađu braću, prenosi Glas Amerike. 

Idi na VRH

error: Content is protected !!