Tragedija u Pragu: Učenik iz Istre htio da oduševi drugove, pa poginuo

“Policija je od očevidaca utvrdila da se radi o nesrećnom slučaju. Mladić je preskočio ogradu na balkonu pored restorana na petom spratu i najvjerovatnije je htio da izvede ‘parkur trik’. Prilikom tog skoka je pao kroz otvoreni prostor”, rekla je za HRT ambasadorka Ljiljana Pancirov

Istraga se nastavlja i objavljen je zvaničan izveštaj o tome šta se dogodilo u noći sa petka na subotu na 5. spratu noćnog kluba u centru Praga, a pruža se psihološka podrška porodicama, učenicima i nastavnicima.

Sedamnaestogodišnji maturant iz Poreča Mate Balote preminuo je u noći sa petka na subotu, nešto posle ponoći, na maturskom putovanju u Prag. Istraga se nastavlja i objavljen je zvaničan izveštaj o tome šta se dogodilo u noći sa petka na subotu na 5. spratu noćnog kluba u centru Praga, a pruža se psihološka podrška porodicama, učenicima i nastavnicima.

“Policija je od očevidaca utvrdila da se radi o nesrećnom slučaju. Mladić je preskočio ogradu na balkonu pored restorana na petom spratu i najvjerovatnije je htio da izvede ‘parkur trik’. Prilikom tog skoka je pao kroz otvoreni prostor”, rekla je za HRT ambasadorka Ljiljana Pancirov.

Ona je, piše “Večernji list”, dodala da će obdukcija biti završena vrlo brzo, budući da je reč o nesrećnom slučaju, te da će od sutra biti moguće organizovati povratak tijela mladića u Hrvatsku.

Ministarstvo nauke i obrazovanja (MZO) saopštilo je u subotu da je u kontaktu sa hrvatskom ambasadom u Pragu i direktorom škole i da je pokrenut postupak krizne intervencije. Prema riječima direktora Gimnazije, Krešimira Bronića, on je u nedjelju ujutro razgovarao sa nastavnicima i vodičima koji su bili na izletu, ali detalje razgovora ne želi da iznosi u javnost dok ne dobije zvaničan izvještaj.

“Za sada imam samo usmene informacije o tome šta se desilo i dok mi to zvanično ne bude potvrđeno ne bih davao nikakve informacije”, rekao je direktor, prenosi “Blic”.

On je dodao da je zbog tog tragičnog događaja angažovan tim za krizne intervencije, a da će od ponedjeljka učenicima i roditeljima biti pružena neophodna psihološka pomoć.

Foto: Ilustracija (YouTube/Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!