Potresna ispovijest bake troje ubijene djece iz Bihaća: Lejla samo plače, ne priča ni sa kim

Lejla je loše. Više vremena provede kod ljekara nego kod kuće. Ne jede, smršala je… Samo sjedi, u nekom je svom svijetu. Ne priča ni sa kim, kažala je Lejlina majka Hatidža

Admir Sović polovinom decembra prošle godine zaklao je svoje troje djece, a potom se objesio u kući, u kojoj su živjeli kao podstanari, u bihaćkom naselju Mali Lug.   

Monstruozni zločin Admira Sovića (37), otkriven 13. decembra prošle godine, zaprepastio je BiH i region. Admir je svirepo ubio svoje troje djece na spavanju, najstarijeg sina od sedam godina, kćerku od pet i najmlađeg sina od dvije godine.

NARUŠENO ZDRAVLJE

Porodica Begić, s kojom su razgovarali novinari “Avaza”, kaže da ima saznanja da je ubica nakon toga živio još najmanje 30 sati. Građani su ga vidjeli dan prije nego što je otkriven stravični zločin.

“Viđen je u gradu u srijedu. Neko je to kasnije rekao Lejli. Pitali su ga, navodno, kuda će, na šta je on odgovorio da ide da traži Lejlu da je ubije”, ispričala je “Avazu” Hatidža Begić, Lejlina majka.

Admir Sović iza sebe je ostavio užas, a supruzi Lejli tri mezara, vječnu bol i tugu i svaki dan plač i jauke.

“Lejla je loše. Više vremena provede kod ljekara nego kod kuće. Ne jede, smršala je… Samo sjedi, u nekom je svom svijetu. Ne priča ni sa kim”, kažala je Lejlina majka Hatidža.

Voljela bi, kaže, da je Admir nju ubio umjesto njene unučadi.  

ODUZEO JOJ NAJDRAŽE 

U porodičnom domu s Lejlom dane provodi i dvoje djece njenog brata.

“Kad progovori, priča o djeci. Kad vidi bratovljevu djecu, kaže: ‘I moji bi se ovako igrali, smijali i pričali’. I samo plače – rekla je Hatidža.

Admirovo ime nikad nije izgovorila. Hatidža kaže da ništa nije upućivalo na njegov krvavi čin.

“Nikada nije rekao da bi to napravio. Volio je djecu i brinuo se o njima. Oni su se bili i dogovorili da djeca budu s njom i s njim po osam dana”, kaže Hatidža.

UZELI SMO SAMO USPOMENE

Lejla, koja je u jednom danu sahranila troje djece, još nije bila na njihovim mezarima. Nije kročila ni u kuću u kojoj su joj djeca ubijena.

“Ne damo joj da tamo ode, jer bi opet doživjela šok. Mi smo odmah rekli policiji da nećemo ništa iz te kuće, samo uspomene na djecu”, kazala je Hatidža.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!