Baki kod Sjenice umrlo troje djece, dane provodi sama bez struje i vode: “Da mi je bar jedno dijete živo” (VIDEO)

Tuga, nemaština i samoća, nastanili su se u trošnoj kućici u selu Kladnica kod Sjenice. Već 22 godine, sama, zaboravljena od svih, u ovom mjestu živi Pemba Šabanović (83), starica kojoj su patnja i bol saputnici već više od dvije decenije. Troje djece, dva sina i ćerka, preminuli su jedno za drugim. Nakon smrti muža ostaje sama, bez ikoga na svijetu.

Veliki humanitarac, Hido Muratović, nije zaboravio baku Pembu, i u njen dom pred Ramazan uneo je malo radosti i sreće. Zahvaljujući humanim ljudima koji su vidjeli priču o nesrećnoj starici tragične sudbine, ona je osetila pažnju i ljubav u danima starosti kada nema nikog svog da joj donese čašu vode i prozbori koju reč.

Kako piše Telegraf, plemenitost ljudi nije uspela da izbriše tugu u njenim očima, ali saznanje da nije sama i zaboravljena dali su joj nadu i veru u ljudsku dobrotu.

Bez struje i vode, u mraku prolazili su dani bake Pembe dok joj komšije nisu, uz pomoć agregata, omogućile svijetlo u mračnoj sobici u kojoj živi.

– Sama sam. Nikog živog nema. Da mi nije odozgo ove djece da me gledaju ja bih umrla ne bi znao niko gdje sam, ali gledaju me, Bog im dao. Imala sam troje dece, dva sina i ćerku i svi su mi pomrli. Da mi je bar jedno dete živo. Bolje da umrem nego da živim, što da živim? – kaže tužna starica.

Hranu kupuje od male penzije, a pomoć komšija je dragocena.

Nekoliko kesa namirnica i nešto novca doneo je Hido i zbrinuo staricu u prazničnim danima, a baka Pemba zahvalila se svima što nije zaboravljena, prenosi Telegraf. 

Foto: Hido Muratović

Idi na VRH
error: Content is protected !!