Tramp pozvao Ukrajinu i Kinu da istraže Džoa i Hantera Bajdena

U fokusu je i potpredsjednik Majk Pens, nakon što je Vašington post objavio da ga je predsjednik Tramp iskoristio kako bi pritiskao ukrajinskog predsjednika. Navodno je od Pensa tražio da ne ode na inauguraciju Volodimira Zelenskog i da ga obavijesti da neće dobiti vojnu pomoć od Amerike dok se ne izbori sa navodnom korupcijom. „Treba da tražite transkripte razgovora potpredsjednika Pensa, bilo ih je nekoliko“, poručio je novinarima Tramp

Foto: Printscreen

Američki predsjednik Donald Tramp otvoreno poziva strane vlade da istraže njegove političke protivnike, uprkos pokretanju istrage o njegovom opozivu. Tramp je rekao novinarima da bi preporučio Ukrajini, ali i Kini da istraže bivšeg potpredsjednika SAD Džoa Bajdena i njegovog sina Hantera. U okviru istrage, u Kongresu svjedoči bivši američki izaslanik za Ukrajinu Kurt Volker.

Njegovo ime pomenuto je u prijavi zviždača koja je potresla Vašington i pokrenula istragu u proceduri opoziva predsjednika. Kurt Volker našao se u vrućoj stolici u Kongresu, iza zatvorenih vrata, pošto je podnio ostavku na mjesto specijalnog izaslanika SAD za Ukrajinu.

Demokrate žele da istraže njegovu ulogu u pokušajima predsjednika Trampa da od ukrajinskih zvaničnika dobije kompromitujuće informacije o Bajdenu i njegovom sinu.

„Mislim da predsjednik zna da imamo argumente u svojim rukama i to ga plaši“, kaže predsjedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi.

Predsjednik Tramp ponavlja da Ukrajina treba da istraži Bajdenov slučaj, ali traži da to uradi još jedna strana zemlja – Kina.

„To što se desilo u Kini jednako je loše kao ono u Ukrajini“.

U fokusu je i potpredsjednik Majk Pens, nakon što je Vašington post objavio da ga je predsjednik Tramp iskoristio kako bi pritiskao ukrajinskog predsjednika.

Navodno je od Pensa tražio da ne ode na inauguraciju Volodimira Zelenskog i da ga obavijesti da neće dobiti vojnu pomoć od Amerike dok se ne izbori sa navodnom korupcijom.

„Treba da tražite transkripte razgovora potpredsjednika Pensa, bilo ih je nekoliko“, poručio je novinarima Tramp, prenosi Glas Amerike.

Post piše, pozivajući se na izvore bliske Pensu, da potpredsjednik nije znao detalje kontroverznog razgovora Trampa i Zelenskog, iako je navodno taj razgovor slušao i njegov bliski saradnik.

U zvaničnom odgovoru ABC njuzu, u Pensovom kabinetu navode da je „potpredsjednik SAD direktno i efektivno prenio poruku predsjednika Trampa ukrajinskim zvaničnicima o korupciji i evropskoj pomoći Ukrajini i da je američka vojna pomoć potom isplaćena“.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!