Advokatica Jasavić: Svaku prijetnju upućenu bilo kome iz dijaspore besplatno ću procesuirati pred nadležnim organima

Sada dijaspora ima pravo da slobodno glasa u svojoj zemlji i niko joj zbog toga ne smije prijetiti! Svi koji prijete dijaspori ulaze u zonu krivične odgovornosti. I na to tužilastvo mora da reaguje! Zato pozivam građane na privremenom radu van zemlje da slobodno glasaju za kandidata koji po njima zaslužuje glas.

Advokatica Azra Jasavić, nekadašnja poslanica u Skupštini Crne Gore, napisala je na svom Fejsbuk profilu da dijaspora ima pravo da slobodno glasa u svojoj zemlji i da joj niko zbog toga ne može prijetiti.

“Slobodni gradjani Crne Gore!

Reformom izbornog zakonodavstva dijaspora mora dobiti pravo da glasa u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, što je za civilizovane zemlje praksa, a za to sam se javno zalagala u Parlamentu!

Sada dijaspora ima pravo da slobodno glasa u svojoj zemlji i niko joj zbog toga ne smije prijetiti! Svi koji prijete dijaspori ulaze u zonu krivične odgovornosti i na to tužilastvo mora da reaguje! Zato pozivam građane na privremenom radu van zemlje da slobodno glasaju za kandidata koji po njima zaslužuje glas. Svaku prijetnju koja bude upućena bilo kome iz dijaspore vezano za izbore rado ću besplatno kao advokat procesuirati pred nadležnim državnim organima”, napisala je Jasavić.

Foto: Facebook

Idi na VRH
error: Content is protected !!