Albanskim državljanima po 40 godina zatvora za ubistvo policajca Milutina Lekovića

“Izražavamo žaljenje što Krivični zakonik Crne Gore ne dozovljava oštriju kaznu. Smatramo da sam način izvršenja krivičnog djela, tok samog postupka, ponašanje optuženih u toku postupka, koji nijednog trenutka nijesu izrazili ni najmanje žaljenje i sasosjećanje sa porodicom ubijenog našeg kolege, nisu sudu ostavili drugu mogućnost osim da izrekne ovakvu dougotrajnu kaznu zatvora”, kazao je predsjednik Nezavisnog sindikata policije Igor Rmandić

Albanski državljani Ljuan, Ljulj Zim i Nura Hasanaj osuđeni su na po 40 godina zatvora za ubistvo policajca Milutina Lekovića u decembru, 2019. godine. Presudu je izrekla sutkinja podgoričkog Višeg suda Milena Matović.

Stric Milutina Lekovića, Bogoljub, kazao je da je sud donio ispravnu odluku.

“Donio je maksimalnu kaznu. Pokojnog Milutina ne mozemo vratiti, ali makar da ta kazna bude to što jeste – maksimalna kazna”, kazao je Leković.

Predsjednik Nezavisnog sindikata policije Igor Rmandić kazao je da Nezavisni sindikat policije pozdravlja ovu presudu Višeg suda u Podgorici, prenosi portal rtcg.me.

“I izražavamo žaljenje što Krivični zakonik Crne Gore ne dozovljava oštriju kaznu. Smatramo da sam način izvršenja krivičnog djela, tok samog postupka, ponašanje optuženih u toku postupka, koji nijednog trenutka nijesu izrazili ni najmanje žaljenje i sasosjećanje sa porodicom ubijenog našeg kolege, nisu sudu ostavili drugu mogućnost osim da izrekne ovakvu dougotrajnu kaznu zatvora”, kazao je Rmandić.

Prema navodima optužnice, Hasanaj je 15. decembra 2019. godine hicem iz pištolja “CZ” ubio policajca na dužnosti Milutina Lekovića dok se nalazio u policijskom vozilu “dačija daster” u Igalu.

Potom je, kako se navodi u optužnici, pištolj uperio u policajca Aleksandra Kilibardu, u namjeri da ga liši života. Tada je pištolj zakočio.

Leković i Kilibarda su tog dana priveli Luana, Ljuljzima i Nure Hasanaj jer kod sebe nijesu imali lična dokumenta.

Foto: Ilustracija (Fokuspress.com)

Idi na VRH
error: Content is protected !!