Oleksandra (6) je izgubila nogu u ruskom napadu: Sad opet pleše, ima novu protezu (VIDEO)

Šestogodišnja Oleksandra provela je više od dvije sedmice na intenzivnoj njezi. Imala je otvoreni prelom ruke, četiri slomljena rebra, povredu glave i više rana od gelera. Ljekari su morali da joj amputiraju nogu. Prethodno se bavila plesom i gimnastikom i nastupala na takmičenjima. Njena majka je od posljedica granatiranja izgubila sluh

Mala atletičarka Oleksandra Paskal izgubila je nogu u prošlogodišnjem ruskom raketnom napadu na grad Zatoku u regiji Odesa. Ali, šestogodišnja djevojčica nije se predala.

Zahvaljujući dobrotvornim akcijama zaposenih u Odjeljenu za finansije Gradske skupštine Odese, Oleksandra Pascal dobila je najsavremeniju bioničku protezu pa će moći da se vrati svakodnevnom životu, piše Index.hr.

“Oleksandra je trenutno na rehabilitaciji i vraća se treninzima gimnastike, kojom se bavi od svoje treće godine”, piše u objavi Gradske skupštine Odese.

Napad u kojem su povrijeđeni Oleksandra i njeni roditelji dogodio se u maju prošle godine. 16. maja 2022. avioni strateškog vazduhoplovstva Ruske Federacije gađali su Odesu. Oštećen je objekt turističke infrastrukture, dvije odrasle osobe su povrijeđene. Dijete je teško povrijeđeno.

Šestogodišnja Oleksandra provela je više od dvije sedmice na intenzivnoj njezi. Imala je otvoreni prelom ruke, četiri slomljena rebra, povredu glave i više rana od gelera. Ljekari su morali da joj amputiraju nogu. Prethodno se bavila plesom i gimnastikom i nastupala na takmičenjima. Njena majka je od posljedica granatiranja izgubila sluh.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!