Monstrum majka: Nožem ubila svoje petero djece, eutanizovana na 16. godišnjicu ubistava

Lermit je 28. februara 2007. godine u porodičnoj kući u gradu Nivelu kuhinjskim nožem prerezala grkljane svoga sina Medhija i četiri kćeri – Jasmin, Nora, Miriam i Mina- u dobi od 3 do 14 godina. Otac djece je za vrijeme ubistava bio odsutan

Ženeviv Lermit iz Belgije, koja je ubila svoje petero djece, eutanizovana je na vlastiti zahtjev, 16 godina po počinjenom zločinu, rekao je u četvrtak njen advokat.

Lermit je 28. februara 2007. godine u porodičnoj kući u gradu Nivelu kuhinjskim nožem prerezala grkljane svoga sina Medhija i četiri kćeri – Jasmin, Nora, Miriam i Mina- u dobi od 3 do 14 godina. Otac djece je za vrijeme ubistava bio odsutan.

Ženeviv je zatim pokušala počiniti samoubistvo. Ubola se nekoliko puta, ali je preživjela i na kraju pozvala hitnu pomoć.

Godine 2008. je osuđena na doživotni zatvor, a 2019. je premještena u psihijatrijsku bolnicu.

Advokat Nikolas Koen potvrdio je kako je njegova klijentica eutanizovana u utorak, na 16. godišnjicu ubistava.

Belgijski zakon dopušta ljudima da se odluče na eutanaziju ako se smatra da pate od nepodnošljive fizičke, ali i psihičke boli koja se ne može izliječiti, prenosi “Avaz”.

Osoba mora biti svjesna svoje odluka i biti u stanju izraziti svoju želju na obrazložen i dosljedan način.

“Gospođa Lermit je slijedila tu specifičnu proceduru koja je zahtijevala i prikupljanje različitih ljekarskih mišljenja”, izjavio je njen advokat.

Foto: Ženeviv Lermit (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!