Senad Bašić, popularni Faruk iz “Lud, zbunjen, normalan” progovorio o teškoj bolesti: Oporavljam se i glas je bolje

Bolest  je uticala i na Senadov glas, za glumačku profesiju jako važan. Kaže da se i to stabilizovalo. “Dobro je, zasad sam zadovoljan”, kazao je novinaru.
Upitan kako je psihički podnio ovo teško razdoblje, odgovorio je: “Ko god je bolestan i završi u bolnici, nije mu dobro”

Glumac Senad Bašić, proslavljen duž regije, ulogom Faruka Fazlinovića u popularnoj humorističnoj seriji “Lud, zbunjen, normalan” borio se s teškom bolesti i bio je u bolnici te je podvrgnut operativnom zahvatu, a sada je, kako je rekao za Dnevni avaz, sve u redu.

“Nisam bio 40 dana na sceni”, kazao je novinarima Bašić, koji se dugo vremena nije oglašavao.

Kaže da se opravio i da nastavlja raditi punom parom.

“Tu su i pozorište i film. ‘Kralj Tvrtko’ igra se reprizno. Imam i dvije filmske premijere. ‘Praznik praznine’ Jasmina Durakovića, film koji je ljetos imao premijeru na Filmskom festivalu u Puli, a sada će biti premijerno prikazan i u Sarajevu. Imam i film koji sam radio prošle godine, to je hrvatsko-austrijska produkcija ‘Bosanski lonac (Vampiri s Miljacke)’ scenariste i reditelja Pave Marinkovića. Premijere će biti u Zagrebu i Beču. U tom filmu govorim na njemačkom jeziku”, ispričao je Senad.

Bolest  je uticala i na Senadov glas, za glumačku profesiju jako važan. Kaže da se i to stabilizovalo

“Dobro je, zasad sam zadovoljan”, kazao je novinaru.

Upitan kako je psihički podnio ovo teško razdoblje, odgovorio je:

“Ko god je bolestan i završi u bolnici, nije mu dobro”.

Ispričao je kako je za ulogu u “Bosanskom loncu” učio njemački jezik, te da mu je velika pomoć bila kći koja već nekoliko godina živi u Berlinu.

“Kći, ali i unuka”, pohvalio ih je Bašić, prenosi Slobodna Dalmacija.

Idi na VRH
error: Content is protected !!