Bračni par sa Floride došao u Tursku da zasnuje porodicu, pa poginuo: Brat ih našao zagrljene u krevetu

“On ih je tražio sa spasilačkom ekipom. Našao ih je u zagrljene u krevetu, ispod betonske ploče. Nisu imali vremena ni da ustanu”, rekao je Aleksov najbolji prijatelj Vasilius Pulos

Par sa Floride je među više od 41.000 žrtava užasnih zemljotresa koji su prošle nedjelje razorili Tursku i Siriju.

Aleks i Veronika Ilgin pronađeni su mrtvi zagrljeni u krevetu u stanu u kome su živjeli u primorskom gradu Iskenderun.

Par je sa svojom proširenom porodicom boravio u turskom gradu odakle je Aleks bio porijeklom. Prijatelji su rekli da je cijela porodica pretrpjela “desetine” gubitaka i da je “jedva iko ostao živ”.

Aleks i Veronika su se preselili u Tursku krajem januara da bi započeli vantjelesnu oplodnju i osnovali porodicu. Pronađeni su ispod betonske ploče.

Aleks, hipotekarni broker i Veronika, medicinska sestra, vjenčali su se u julu prošle godine, a u januaru su se uselili u petospratnicu u Iskenderunu. Zgrada je u zemljotresu srušena do temelja, a par je pronašao Aleksov brat.

“On ih je tražio sa spasilačkom ekipom. Našao ih je u zagrljene u krevetu, ispod betonske ploče. Nisu imali vremena ni da ustanu”, rekao je Aleksov najbolji prijatelj Vasilius Pulos, a prenosi Dejli mejl.

Aleksov brat je, piše “Blic”, dan ranije iskopao i njihovu majku, koja je takođe poginula.

Broj poginulih od razornog zemljotresa koji je pogodio zemlju u ponedeljak eksponencijalno je rastao iz dana u dan. Mnogi strahuju da bi mogao dostići i do 50.000.

Foto: Twitter

Idi na VRH
error: Content is protected !!