Kapiten rukometne reprezentacije Turske i njegov sin poginuli u zemljotresu

“Zagrlio si svog sina, otišao si u raj. Jako mi je žao. Još nismo pronašli Kemalovu suprugu i taštu. Radimo na tome”, naveo je Kilič

Kapiten rukometne reprezentacije Turske Kemal Kutahija (Cemal Kutahya) i njegov sin Činar (Cinar) poginuli su od posljedica razornih zemljotresa koji su prošle sedmice pogodili južne regije Turske, javlja Anadolija, prenosi Avaz.

“S dubokom tugom smo saznali vijest o smrti našeg dragog Kemala Kutahije, kapetana naše nacionalne muške rukometne reprezentacije, i njegovog sina Činara koji su zatrpani ispod ruševina kuće u kojoj su živjeli u Antakiji”, saopštio je Turski rukometni savez (THF).

Izražavajući poruke saučešće porodici Kutahija, iz THF-a su naveli da će učiniti sve da njegovo ime i doprinos sportu nikada ne budu zaboravljeni.

“Hvala ti za sve što si dao našoj zemlji, Kemal. Zadovoljni smo tobom, nećemo te zaboraviti”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik THF-a Ugur Kilič (Kilic) naveo je na svom Twitteru da je Kemal Kutahija bio čovjek i sportista velikog srca i kapiten u pravom smislu te riječi.

“Zagrlio si svog sina, otišao si u raj. Jako mi je žao. Još nismo pronašli Kemalovu suprugu i taštu. Radimo na tome”, naveo je Kilič.

Kemal sa sinom Činarom i suprugom – Foto: Twitter

Idi na VRH

error: Content is protected !!