Završena 3. likovna kolonija “Lovćenački koloriti”

Slikari su stvorili 15 umjetničkih djela koja su poklonili Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu u cilju obogaćivanja umjetničke zbirke

Svečanim otvaranjem izložbe u galeriji Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu uspješno je završena 3. likovna kolonija „Lovćenački koloriti”.

Selektor trodnevne likovne kolonije koja je okupila 6 akademskih slikara je bio redovni univerzitetski profesor Zvonko Pavličić.

Pored njega, učesnici su bili i slikari iz crnogorske zajednice u Srbiji: Zdravko Vučinić i Miodrag Elezović iz Beograda i Momir Knežević iz Kragujevca, kao i slikar iz Kumanova, Sjeverne Makedonije, Stefan Ančevski i crnogorski slikar Irvin Masličić iz Berana.

Slikari su stvorili 15 umjetničkih djela koja su poklonili Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu u cilju obogaćivanja umjetničke zbirke.

Svečanom otvaranju izložbe prisustvovali su svi učesnici ovogodišnjeg saziva, o umjetnicima i samoj koloniji govorio je umjetnički direktor Nenad Stevović, dok se u ime učesnika publici obratio i izložbu otvorio slikar, istoričar umjetnosti i likovni kritičar Zdravko Vučinić.

U kulturno umjetničkom programu nastupili su recitatorka Mila Banović i učenik muzičke škole iz Bačke Topole Lazar Đurović.

Organizator likovne kolonije je Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo  „Princeza Ksenija“ iz Lovćenca uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima Crne Gore i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i saradnju sa vjerskim zajednicama.

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!