Uhapšena Mirnesa S, najtraženja kriminalka u Njemačkoj: Ojadila kompaniju za više od milion eura

Kako su mediji ranije pisali, sumnja se da je 42-godišnjakinja iz Busovače 14. oktobra ove godine ukrala više od milion eura iz kompanije za prevoz novca. Od tada joj se izgubio svaki trag. Imala je pristup novcu kao radnica kompanije. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom saopštenju nisu pojasnili na koji način je iznijela toliki novac

Njemačke vlasti konačno su ušle u trag 42-godišnjakinji za koju se sumnja da je ukrala više od milion eura iz kompanije za prevoz novca u Štutgartu, u kojoj je bila zaposlena.

Mirnesa S, porijeklom iz BiH, uhvaćena je na aerodromu u Štutgartu u ponedjeljak oko 19.45 sati. Ona je navodno preko advokata najavila da će se predati. Prema pisanju magazina Fenix, policija je potvrdila hapšenje osumnjičene Mirnese S. za kojom je bila raspisana i međunarodna potjernica.

“Istraga o tome gdje se nalazi novac je u toku”, saopštila je policija, prenosi “Jutarnji list”.

Kako su mediji ranije pisali, sumnja se da je 42-godišnjakinja iz Busovače 14. oktobra ove godine ukrala više od milion eura iz kompanije za prevoz novca. Od tada joj se izgubio svaki trag. Imala je pristup novcu kao radnica kompanije. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom saopštenju nisu pojasnili na koji način je  iznijela toliki novac.

Bild je otkrio da se njen stan nalazio na trećem spratu u neupadljivoj stambenoj zgradi u Cannstattu. Zanimljivo, nalazi se samo 250 metara od glavnog ulaza u Državnu kancelariju kriminalističke policije.

Policija je ranije poručila da su dobili brojne dojave o Mirnesi.

“Dobili smo zaista dosta dojava. Veliki broj baš tokom Božića. Ali, očigledno je riječ o starim saznanjima i informacijama jer je ona i dalje na slobodi. Nismo joj uspjeli ući u trag”, rekli su iz policije.

Prodavačica u obližnjoj pekari je za dotičnu ženu rekla da je “živjela vrlo povučeno”.

“Samo sam je ponekad viđala kako šeta sa svojim zgodnim partnerom i psom”, dodala je.

Njemački mediji su, tragajući za dokazima, saznali da njeni prijatelji na društvenim mrežama slave Mirnesin poduhvat i ismijavaju policiju.

Kako je pisao Bild u vrijeme potrage za bjegunkom, na društvenim mrežama se Mirnesa hvalila kako živi luksuznim životom. Rado je pokazivala skupe torbe, satove i nakit i pozirala na luksuznim zabavama. Pisali su i da je prijatelji zovu Miki, a ranije je radila i kao konobarica.

Tokom januara siječnja se na društvenoj mreži Tik Tok pojavio video, iako se ne zna kada je nastao. Na snimku Mirnesa sa svojim saputnikom pjeva pjesmu iz 80-ih “Udri Mujo” Lepe Brene. Smije se u kameru, a njen saputnik, koji je snimak postavio na TikTok, predstavlja se kao “Mujo”.

Foto: Mirnesa S. (Društvene mreže)

Idi na VRH

error: Content is protected !!