Bračni par Kurmemaj iz SAD barskoj bolnici donirao 150.000 eura (VIDEO)

Ovim novcem je preko Fonda nabavljena savremena oprema – bolničko vozilo vrijedno 40.000 eura, operacioni sto vrijedan 47.000 eura, oprema i aparati za odjeljenje pedijatrije vrijednosti 34.000 eura, oprema za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju vrijedna 24.000 eura i ultrazvučna sonda vrijednosti 5.400 eura

Za Albansko-američki humanitarni fond „Trojet tuna“ iz SAD, šira javnost čula je ove sedmice zbog izuzetnog gesta bračnog para Kurmemaj – Ahmeta i Dine, rodom iz Ulcinja i Bara, koji su Opštoj bolnici Bar donirali 150.000 eura, piše Feral.bar.

Ovim novcem je preko Fonda nabavljena savremena oprema – bolničko vozilo vrijedno 40.000 eura, operacioni sto vrijedan 47.000 eura, oprema i aparati za odjeljenje pedijatrije vrijednosti 34.000 eura, oprema za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju vrijedna 24.000 eura i ultrazvučna sonda vrijednosti 5.400 eura.

Donacija Kurmemaja uručena je na svečanosti na kojoj su bili ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, državni sekretar ministarstva zdravlja Vladimir Obradović, predsjednici Opština Bar i Ulcinj Dušan Raičević i Omer Barjaktari, te predstavnice Fonda Vjolca Čobaj i Edona Palji.

Direktor bolnice dr Igor Karišik izrazio je tom prilikom duboku zahvalnost Ahmetu i Dini Kurmemaj, a zahvalio je i dr Senadi Bajmaković, Valtu Čobaju i dr Arzonu Sulejmaniju koji su u svojstvu koordinatora „bili od velike pomoći prilikom realizacije ove divne donacije”.

Za Feral.bar predstavnica fonda u Crnoj Gori Vjolca Čobaj iz Ulcinja predstavila je „Trojet tuna“, ističući da su to “naši prijatelji i rodbina koji dugo žive i rade u Sjedinjenim Američkim Državama, ali nikad nisu zaboravili svoj zavičaj i svoju domovinu”.

“Fond je svoju misiju pokrenuo prije nekoliko godina, sa željom da se, prije svega, pomogne najranjivijim grupama u društvu kao što su stari, bolesni, djeca i mladi. Među članovima „Trojet tuna“ je i divan par – Dina i Ahmet Kurmemaj, koji već 20 godina svojim donacijama doprinose Crnoj Gori. Prošle godine su donirali oko 100.000 dolara za osobe sa dijabetesom u Ulcinju, Baru, Plavu i Gusinju. Taj projekat još nije bio završen, kada su Kurmemaji počeli da prave plan za ovu akciju, u želji da pomognu barsku bolnicu kao zdravstvenu ustanovu u kojoj se liječe stanovnici i Bara i Ulcinja”, kazala je Čobaj za Feral.bar.

Foto: Printscreen (Vjolca Čobaj)

Idi na VRH
error: Content is protected !!