Opšine Gusinje i Ivanjica potpisale ugovor za novi prekogranični projekat vrijedan 398.000 eura

Ovo je treći odobreni IPA prekogranični projekat Opštini Gusinje, a narednih dana Čekić če potpisati i ugovor za četvrti prekogranični projekat koji će Opština Gusinje realizovati sa Opštinom Puka iz Albanije. Vrijednost ugovora biće 300.420,00 eura od čega je više od 50% sredstava namijenjeno Opštini Gusinje

Ugovor vrijednosti 389.635,61 eura za prekogranični projekat “Clean community for sustainability in Environment and Nature – CLEAN”, odnosno “Čista zajednica za održivo okruženje i prirodu – ČISTO”, koji je dobila Opština Gusinje zajedno sa Opštinom Ivanjica kao partnerom, potpisan je u Ministarstvu finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU) u Beogradu,  koji je zadužen za ugovaranje projekata po pozivu prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020 (IPA II).

Ugovor je u ime Opštine Gusinje potpisala predsjednica Anela Čekić, a potpisivanju su prisustvovali potpredsjednik Huso Brdakić i načelnik Službe komunalne policije Semih Redžepagić.

Projekat u iznosu od 84.90% sredstava finansira se iz budžeta Evropske unije, dok ostali dio sufinansiraju lokalne samouprave.

Shodno projektu koji je dobio zeleno svjetlo od tog sektora i Evropske unije, Opštini Gusinje je namijenjeno oko 210.000 eura, dok preostali iznos pripada Opštini Ivanjica. Na ovom projektu Opština Gusinje je lider partner, odnosno nosilac projekta, dok je ko-aplikant, odnosno partner Opština Ivanjica. Budžetom projekta previđena je nabavka specijalizovanih vozila za komunalna preduzeća kao i ostala komunalna oprema, a projekat će se sprovoditi u naredna 24 mjeseca.

Takođe, potpisan je i partnerski ugovor (Partnership agreement) između Opštine Gusinje i Opštine Ivanjica, kojim se definišu međusobne obaveze na realizaciji projekta. Realizacijom ovog projekta unaprijediće se sistem upravljana otpadom u Gusinju i Ivanjici.

Ugovor su potpisali Anela Čekić i predsjednik Opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

Ovo je treći odobreni IPA prekogranični projekat Opštini Gusinje, a narednih dana Čekić če potpisati i ugovor za četvrti prekogranični projekat koji će Opština Gusinje realizovati sa Opštinom Puka iz Albanije. Vrijednost ugovora biće 300.420,00 eura od čega je preko 50% sredstava namijenjeno Opštini Gusinje.

Foto: Opština Gusinje

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!