“Kako se riješiti žene od 50 kilograma i raskomadati tijelo”: Evo šta je Brajan Volš tražio na internetu

Brajan nije optužen za ubistvo, već za obmanjivanje policije, ali istražitalji sada sumnjaju da je Ana možda ubijena, prenosi CNN

Krv i oštećeni nož pronađeni su u kući nestale majke troje djece iz Masačusetsa i direktorke nekretnina Ane Volš, otkrili su tužioci u ponedjeljak na sudu.

Brajan Volš (46), suprug nestale Srpkinje, pojavio se u Okružnom sudu Kvinsi nakon što je uhapšen u nedjelju pod optužbom da je obmanuo istražitelje o tome gdje se nalazio nakon nestanka njegove 39-godišnje supruge.

“Pronašli su krv u podrumu. Krv je pronađena u podrumskom dijelu, kao i nož, koji takođe sadrži nešto krvi. Dio noža je oštećen”, rekla je tužiteljka Lin Beland sudiji Marku Kovenu.

Brajan nije optužen za ubistvo, već za obmanjivanje policije, ali istražitalji sada sumnjaju da je Ana možda ubijena, prenosi CNN. Kako se navodi, istražitelji koji su se bavili nestankom Srpkinje pronašli su u pretragama njenog muža na Internetu “kako se riješiti tijela žene od 50 kilograma” i “kako da se raskomada tijelo”, prenosi CNN izvore koji su obaviješteni o istrazi.

Ana Volš (Foto: Instagram)

Ana Volš, porijeklom iz Srbije, nestala je 1. januara u blizini Bostona, a detalji o njenom nestanku i dalje su sporni.

Njen mobilni telefon lociran je u dijelu kuće 1. i 2. januara, dok je njen muž tvrdio da je tada već napustila dom.

Zbog nepovezanih izjava, policija je dobila nalog za pretres porodičnog doma gdje je u podrumu njihove kuće pronašla krvav nož.

“Ove različite izjave su dovele do kašnjenja istrage do te mjere da mu je u vremenskom periodu kada nije prijavio nestanak svoje žene i davao razne izjave to dalo vremena ili da očisti dokaze, da odloži dokaze, i da izazove kašnjenje”, rekla je tužiteljka Beland,

U očiglednom propustu, izostavio je da kaže istražiteljima da je otišao do prodavnice i kupio sredstva za čišćenje u vrijednosti 450 dolara.

Njegov advokat Trejsi Majner tvrdi da je njegov klijent jednostavno zaboravio da pomene posjetu prodavnici.

Ona je dodala da je pristao da dozvoli policiji da mu pretrese kuću i telefon.

“Bio je nevjerovatno kooperativan”, rekla je ona na sudu, dok je Brajan Volš stajao iza panela od pleksiglasa, obučen u sivi duks.

KO JE BRAJAN VOLŠ?

Suprug Beograđanke Ane Volš, koja je nestala u Americi, ne dolazi prvi put u sukob sa zakonom.

Kako prenosi NBC Boston, Brajan Volš je osuđen i za falsifikovanje potvrdnih dokumenata i prodaju lažnih slika Endija Vorhola na internetu.

Naime, on je, kako se navodi u tadašnjoj optužnici, 2016. godine uzeo autentične slike od prijatelja i koristio njihove fotografije i dokumentaciju kako bi prodao replike na Ibeju.

Slučaj je otkriven kada je kupac vidio dvije slike Endija Vorhola na Ibeju, sa fotografijom pečata kojim se potvrđuje autentičnost umjetničkog djela. Kupac se dogovorio da te slike, dio serije “Sjenke”, kupi za 80.000 dolara.

Međutim, nakon što ih je preuzeo, otkriveno je da slike nemaju pečat za potvrdu autentičnosti i da platno izgleda novo. To je dovelo do istrage FBI, piše “Blic”.

Brajan Volš je uhapšen 2018. godine, a tokom suđenja priznao je krivicu.

Glavna fotografija: Brajan Volš (Printscreen)

Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!