Niković: Ljekarka iz beranske Hitne je proglasila smrt na licu mjesta, prevezli su preživjele (VIDEO)

“Ljekarka je čak odradila i EKG kako bi dobila dodatnu potvrdu da je jedan učesnik u saobraćaju preminuo. Naložila je da se dvoje sa teškim tjelesnim povredama transportuju u beransku bolnicu. Ustaljena je praksa da kad lice premine na licu mjesta, ono ostaje tu do dolaska ekipe za uviđaj i tužioca”, kazao je direktor Zavoda za hitnu medicinksu pomoć

Snimak saobraćajne nesreće na putu Berane – Rožaje izazvao je večeras polemiku na društvenim mrežama.

Na objavljenom snimku, čuje se kako prisutni zamjeraju beranskoj Hitnoj pomoći što ne preveze do bolnice osobu koja je u udesu preminula na licu mjesta.

Dobilo je to, kako nažalost nerijetko biva, i nacionalne, vjerske konotacije…

Novinari portala Antena M su pozvali Vuka Nikovića, direktora Zavoda za hitnu medicinksu pomoć.

Pojasnio nam je da su u udesu u tunelu Lokve bila tri učesnika, a da je jedno lice poginulo na licu mjesta.

“Koleginica iz beranske Hitne je proglasila smrt na licu mjesta. Ljekarka je čak odradila i EKG kako bi dobila dodatnu potvrdu da je jedan učesnik u saobraćaju preminuo. Naložila je da se dvoje sa teškim tjelesnim povredama transportuju u beransku bolnicu”, kazao nam je Niković.

Došlo je, dodaje Niković, do pritiska okruženja na Hitnu i policiju da se lice koje je proglašeno mrtvim transportuje u bolnicu što, napominje, nije praksa.

Senad Kalač (29) poginuo u saobraćajnoj nesreći u tunelu Lokve

Zbog pritiska okoline, policija je trasportovala preminulog.

“Na snimku je nesvakidašnja situacija da policija transportuje preminulog do beranske bolnice. Ustaljena je praksa da kad lice premine na licu mjesta, ono ostaje tu do dolaska ekipe za uviđaj i tužioca”, pojašnjava Niković za Antenu M.

Ističe i da je vozilo Hitne pomoći na vrijeme došlo na lice mjesta.

Idi na VRH
error: Content is protected !!