Doktor smjestio ženu i djecu u kola i namjerno ih survao niz liticu: Prizori jezivi, ali su svi preživjeli (VIDEO)

Šef vatrogasaca Brajan Patenger rekao je novinarima na mjestu događaja da su ekipe za spasavanje bile u šoku jer dosad još niko nije preživio pad niz Devils slajd

Dramatični snimci koje su postali viralni na društvenim mrežama prikazuju spasavanje ljudi helikopterom nakon što se automobil “Tesla” survao niz strmu liticu Devils slajd, obalnog puta uz Tihi okean blizu San Franciska u Kaliforniji.

U automobilu su bile četiri osobe, a zanimljivo je da su sve preživele pad automobila u provaliju od 80 metara. Putnike su spasavali helikopterima, a hitne službe koje su se prve našle na terenu rekle su da je pravo čudo da je bilo ko preživio takav pad.

Inače, put iznad litice Devils slajd – u bukvalnom prevodu “đavolji tobogan” – ima reputaciju opasnog još od pedesetih godina, jer je reč o strmom spustu u more, premda ima jedan od najljepših pogleda na Pacifik.

DRAMATIČNO SPASAVANJE

Prema zapisniku policije, “Tesla” se kretala putem sa sjevera ka jugu, a prije nego što se iznenada survala niz liticu izašla je iz tunela, prenosi “Jutarnji list”.

Svjedoci koji su se našli na mjestu nesreće odmah su pozvali hitne službe koje su intervenisale helikopterima, a prije toga su stigli vatrogasci koji su se spustili niz liticu i uz pomoć korpi spasli dvoje djece starosti devet i četiri godine.

Kad su helikopteri stigli, uspjeli su da spasu i dvije preostale osobe. Svi su prebačeni u najbliže bolnice, a njihove povrede su kvalifikovane kao lakše do srednjih.

Šef vatrogasaca Brajan Patenger rekao je novinarima na mjestu događaja da su ekipe za spasavanje bile u šoku jer dosad još niko nije preživio pad niz Devils slajd.

NEVJEROVATNE OKOLNOSTI

“Ovo je bilo apsolutno čudo”, rekao je on.

Sve vezano za ovaj incident djeluje prilično nevjerovatno, od načina na koji je “Tesla” uspjela da apsorbuje udar dovoljno da zadrži porodicu u kabini, do mjera koje su spasioci preduzeli da ih izvuku.

Iako je ovo područje u Kaliforniji poznato po sličnim incidentima, ovog puta do nesreće nije došlo slučajno, smatra policija.

UHAPŠEN OTAC PORODICE

Otac porodice, dr Darmeš Arvind Patel (41) iz Pasadene je uhapšen nakon što je “namjerno” survao svoju “Teslu” u kojoj je bio sa suprugom Nehom (41) i dvoje djece niz liticu.

Dr Patel je optužen za pokušaj ubistva i zlostavljanje djeteta, prenio je “Dejli mejl”. Kalifornijska policija je utvrdila na osnovu sakupljenih dokaza da istražitelji imaju razlog da vjeruju da je ovaj incident bio namjeran čin.

Patel, radiolog, biće u pritvoru okruga San Mateo nakon što ga puste iz bolnice, gdje ga tretiraju zbog lakših povreda, prenosi “Blic”.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!